5
Posted 25/10/2011 by Arno in Comics
 
 

Datum Kapow! Comic Con 2012 bekend

De Archonia-bus op Kapow! 2011

In feite komt het niet als een zeer grote verrassing. Kapow! Comic Con, de comicbeurs die in april voor het eerst in London plaatsvond en mede werd georganiseerd door de Schotse schrijver Mark Millar (Kick-Ass, Civil War, The Ultimates), keert terug voor een tweede editie in 2012! De beurs zal alweer doorgaan in het London Business Design Centre, en dat in het weekend van 19-20 mei, 2012.

De eerste Kapow! Comic Con was een gigantisch succes en een vrij geslaagde poging om de mythische Amerikaanse Comic Con à la New York en San Diego op het Europese continent over te doen. Hoewel de grootte van de zaal en standjes verbleekte bij pakweg ons eigenste FACTS in Flanders Expo, was er vorig jaar wel een crème de la crème uit de comic-, film- en tv-wereld aanwezig, kregen we exclusieve previews te zien van de toenmalige blockbusters in spé zoals Thor en Green Lantern en werden de allereerste Stan Lee Awards uitgereikt.

Brainfreeze mocht uiteraard niet ontbreken op dit evenement en het verslag van Wade kan je hier nog eens nalezen. Malkavian interviewde dan weer enkele klinkende namen zoals Frank Quitely (All-Star Superman), Andy Diggle (The Losers) en natuurlijk Mark Millar zelf! Onze goeie vrienden van Archonia zorgden er dan weer voor dat een stevig deel van onze redactie (en hopelijk ook heel wat van onze bezoekers) veilig heen en weer geraakten met een speciaal ingelegde bus. (Archonia, jullie weten wat jullie overigens dit jaar opnieuw te doen staat!).

Superior door Leinil Yu

In verder Kapow!-nieuws zal Marvel volgende maand eindelijk de comic Kapow! Guinness World Record Special #1 uitbrengen. Hoewel de releasedatum van deze comic eigenlijk enorm lang op zich liet wachten, werd het verhaal wel in amper 12 uren op de conventie zelf geschreven, getekend en geïnkt. Hiermee behaalt het niet alleen een plaats in het Guinness Book of World Records als de snelste comic die ooit werd geproduceerd, maar ook als de comic waaraan het grootste aantal schrijvers en artiesten heeft meegewerkt! Naast schrijvers zoals Mark Millar, Paul Cornell (Action Comics) en Kieron Gillen (Uncanny X-Men), werkten namelijk ook een gigantisch aantal tekenaars zoals John Romita Jr. (Avengers), Leinil Francis Yu (Secret Invasion), Olivier Coipel (Thor) en Dave Gibbons (Watchmen) hieraan mee. Superior, de superheld van Mark Millar en Leinil Yu die voortkwam uit de wens van een jongen met multiple sclerose, zal hierin de hoofdrol spelen. Alle opbrengsten van de comic, die in een beperkte oplage van 10.000 exemplaren zal verschijnen, gaan overigens naar het Yorkhill Sick Children’s Hospital in Schotland.

The Secret Service, gebracht door de schrijver van Kick-Ass en tekenaar van Watchmen

In ons recente artikel over Superior zijn strijd tegen MS, schreven we al dat het Mark Millar enorm goed voor de wind gaat de laatste tijd. Naast Superior en Supercrooks (Reservoir Dogs met supervillains) met Leinil Yu, Nemesis 2 met Steve McNivenKick-Ass 2 met John Romita, Jr. en een voorlopig nog ongetiteld grootschalig superheldenepos met Frank Quitely zal zijn Millarworld in 2012 ook nog The Secret Service uitbrengen. De reeks gaat van start in februari en wordt Millar’s eerste samenwerking met Watchmen-tekenaar Dave Gibbons. Filmregisseur en goeie vriend van Millar, Matthew Vaughn (Kick-Ass, X-Men: First Class), zou ook een co-creator zijn van dit voorlopig nog vrij stilgehouden project, wat al geruchten over een filmversie doet ontstaan nog voor de eerste issue van de comic in de winkels ligt. Ook zou War Heroes, Millar’s zesdelige Image-reeks met Tony Harris (Ex Machina) die al van start ging in 2008 en nog steeds maar aan issue #3 zit, recentelijk werden geviseerd door Universal Pictures. Zoals steeds mag je de statements van Mark Millar omtrent de filmadaptaties van zijn comics wel met een korreltje zout nemen, want hij blijft immers de koning van de zelfhype in het wereldje. Toch zal het zeker geen kwaad kunnen om de schrijver in de komende maanden wat meer in het oog te houden, want hij belooft aardig wat nieuws over zijn toekomstige projecten vanaf midden november bekend te maken. Nu hij al een datum geprikt heeft voor Kapow! Comic Con 2012, zouden hierbij weleens spoedig de eerste namen kunnen volgen…

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.