0
Posted 25/10/2011 by Malkavian in Comics
 
 

Blink keert terug naar de X-Men

Er zijn enorm veel comicspersonages dat slechts figuranten zijn in een bepaalde verhaallijn. Blink is daar een voorbeeld van. Ze was midden jaren ’90 een mutante gevangen door de Phalanx, een buitenaards techno-organisch ras dat de wereld wou veroveren door het te absorberen, in één van de grotere X-Men-crossovers The Phalanx Covenant. De gevangen Blink was een jong, schuchter meisje met de mutante teleportatiegave (elke teleport maakte een “Blink!”-geluid). Ze offerde zichzelf op om één van de leiders van de Phalanx te vernietigen en zo haar medegevangenen te bevrijden. In de ganse Phalanx Covenant-verhaallijn komt ze slechts enkele pagina’s in beeld maar toch was Blink enorm populair bij de X-Men-lezers. Zo populair zelfs dat ze in een alternatieve wereld enkele jaren later een veel grotere rol kreeg. In The Age of Apocalypse kreeg je een stevige Blink te zien die zelfs één van Apocalypse zijn Horsemen de baas kon.

Na Age of Apocalypse was het even stil rond het personage want de alternatieve wereld hield op met bestaan en hiermee dus ook de hierin thuishorende Blink. Blink kwam later nog in de reeks Exiles terecht. Exiles gaat over een groep helden die allemaal uit alternatieve werelden kwamen en zo samen avonturen beleefden. Een door Marvel ideale manier om gestorven of populaire alternatieve versies van personages toch maandelijks aan de fans te bieden. De originele eerste Blink kwam enkele jaren geleden terug in het huidige Marvel-universum (Earth-616 voor diegenen die daar vertrouwd mee zijn), maar het was onder de mantel van Selene in de X-Necroshaverhaallijn. Echt levend was ze hierin niet (ze was in feite morsdood), maar vergeten werd ze ook niet meer.

Vandaag liet Marvel ons namelijk weten dat we Blink terug mogen verwachten in de huidige X-Men-comics. In New Mutants #34 zal Blink terug van de partij zijn! Cyclops stuurt het New Mutants-team erop uit om Blink te gaan redden. Ze heeft een onmiddelijke extractie nodig maar is het haar eigen fout of niet? Nog even wachten want New Mutants #34 zal op 23 november in de winkel liggen en wordt geschreven door Dan Abnett en Andy Lanning met tekeningen door David Lopez.

Hieronder vinden jullie alvast een voorsmaakje!

 

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian