4
Posted 22/10/2011 by Arno in Comics
 
 

Een mogelijke tv-reeks voor The Punisher

Marvel domineert niet alleen de box office qua superheldenfilms, de uitgever heeft ook grootse plannen om het kleine scherm te veroveren! Marvel’s tv-divisie onder leiding van schrijver Jeph Loeb (Hulk, Spider-Man: Blue) heeft al tv-reeksen bevestigd omtrent The Incredible Hulk, Mockingbird: Agent of S.H.I.E.L.D., Cloak & Dagger en AKA Jessica Jones (gebaseerd op de comic Alias). Volgens de laatste nieuwe geruchten zal er nog een vijfde tv-serie bijkomen met in de hoofdrol niemand minder dan de beruchte anti-held Frank Castle, aka de Punisher!

Hoewel de vier bovengenoemde reeksen zullen worden geproduceerd door ABC Studios (dat, net zoals Marvel zelf, deel uitmaakt van het Disney-imperium), zou The Punisher overgeplaatst worden naar het Fox-netwerk. De filmdivisie van Fox produceerde eerder al de X-Men– en Fantastic Four-films voor Marvel terwijl hun tv-divisie eerder al de vroegtijdig afgevoerde The Human Target van DC/Vertigo naar het kleine scherm bracht en ook interesse blijkt te hebben in een reeks rondom DC’s The Spectre.

Voor The Punisher zou er al een pilootaflevering het groene licht gekregen hebben onder het oog van producer Ed Bernero (Criminal Minds). De reeks zou echter nu al aanpassingen aanbrengen aan het verhaal van Vietnamveteraan Frank Castle, het verlies van zijn gezin en zijn daaruitvolgende éénmansoorlog tegen de misdaad. Zo zou Frank nu niet langer een ex-soldaat, maar een politiedetective zijn in New York City. ‘s Nachts jaagt hij dan als een vigilante op de criminelen die het gerechtssysteem zijn ontglipt. De parallellen met de reeks Dexter, over een seriemoordenaar die in het geheim nog grotere criminelen uitroeit en waar Marvel ironisch genoeg spoedig comics van zal uitbrengen, zijn hierbij niet moeilijk te trekken.

De Punisher werd gecreëerd door Gerry Conway, John Romita Jr. en Ross Andru en verscheen voor het eerst in The Amazing Spider-Man #129 uit 1974. Hij werd enorm populair doorheen de jaren ’80 en ’90 en was al de ster in drie aparte films: The Punisher uit 1989 met Dolph Lundgren, de gelijknamige remake uit 2004 met Thomas Jane en Punisher: War Zone met Ray Stevenson uit 2008. Hoewel deze laatste film het personage het dichtst bij de comics bracht, meerbepaald de volwassen Punisher MAX-reeks, was de versie uit 2004 veruit de meest succesvolle Punisher-film. Hierin was Frank Castle overigens ook een ex-politiedetective in plaats van een Vietnamveteraan, wat misschien de beslissing van Fox om het verhaal aan te passen kan verklaren. Ook al ga ik nog niet te vroeg Welcome Back, Frank!” kraaien, zal dit nieuwtje ongetwijfeld worden vervolgd!

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.