1
Posted 21/10/2011 by Arno in Columns
 
 

Weekly dose of Fear Itself Extra – Review: Fear Itself #7

Welkom bij deze vrij speciale extra editie van Weekly dose of Fear Itself, jouw gids tot het Marvel-event van het jaar! De 24e editie van deze column komt eraan op maandag, maar vermits deze week de release zag van de laatste issue van de kernreeks en dus de finale van het gehele event, konden we er haast niet mee wachten om jullie hier nu al een review van te bieden! De rest van de eveneens deze week uitgebrachte tie-ins zijn voor de volgende, traditionele editie van Weekly dose op maandag, maar nu… Fear Itself #7 – Thor’s Day!

The story so far: De wereld is aan het vergaan. Captain America maakt in Broxton, Oklahoma zijn laatste stand tegen het Dark Asgard van de Serpent, zijn dochter Sin/Skadi en zijn overgebleven Worthy. Maar, Iron Man en Thor hebben zich in Asgard echter tot op de tanden bewapend… ‘Nuff said!

Review: Fear Itself #7 – Thor’s Day (schrijver: Matt Fraction, tekenaar: Stuart Immonen)

Eindelijk is het zover. Het laatste deel van de hoofdreeks van Fear Itself. Ja, er volgen nog wel een drietal Point One-issues van verschillende creatieve teams, maar de zevendelige miniserie van Matt Fraction en Stuart Immonen wordt eigenlijk met dit finalehoofdstuk afgesloten. De issue opent met de terugkeer van Iron Man en Thor uit de wapenkamer van Asgard. Thor werd in de vorige issue al voorzien van een nieuw harnas en zwaard, terwijl Iron Man de door zijn samenwerking met de dwergen van Svartalfheim gefabriceerde en door Odin himself gezegende wapens meebrengt. De Avengers – meerbepaald Spider-Man, Wolverine, Iron Fist, Dr. Strange, Black Widow, Ms. Marvel, Red She-Hulk, Hawkeye en Iron Man zelf – krijgen elk een speciaal voor hun gemaakt en gezegend wapen en transformeren hierdoor in de Mighty. Op het nippertje schieten ze hun voor de moment van enkele machinegeweren voorziene, guns-blazin’, doch trotse leider Captain America ter hulp. Vermits deze zijn schild werd gebroken en Tony Stark hier geen weet van had, neemt de Captain dan maar Mjolnir op (het is namelijk al lang bevestigd in de Marvel-canon dat Steve Rogers één van de weinige figuren in het universum is die “waardig” genoeg is om de macht van Thor’s hamer te bezitten).

Er volgt een epische clash tussen de tot Mighty getransformeerde Avengers en de overgebleven Worthy-generaals van de Serpent. De grote slechterik zelf transformeert schijnbaar off-panel van een Asgardiaan in een gigantische waarmaking van zijn naam en wordt onder handen genomen door zijn “neefje” Thor. Al wie de profetie kent uit de Noorse mythologie betreffende de clash tussen de dondergod en de Midgard Serpent, weet natuurlijk dat het voor beide heren niet goed zal aflopen.

Tussen de gevechtsscènes door zien we zowat overal ter wereld het tij keren door middel van korte nieuwsberichten. Overal ter wereld lijken de gewone mensen stilaan van hun angst verlost te worden en beginnen terug te hopen en elkaar te helpen. Het komt natuurlijk achteraf niet echt als een verrassing wanneer de Serpent en zijn Worthy worden teruggedreven, hun hamers door Odin uit de lucht worden geplukt en welke heroïsche Avenger nu schijnbaar het leven laat (althans toch tot de film!).

Terwijl alles wederom zeer mooi wordt weergegeven door de art van Stuart Immonen, miste ik toch alweer enkele kleinere karaktermomenten van schrijver Matt Fraction. Uiteraard draait het in dit laatste deel voornamelijk om actie, maar ergens lijkt de schrijver te snel vooruit te willen gaan met de afronding van het verhaal en leest de issue zeker tegen het einde toe als een routineuze checklist. Panel per panel krijgen we glimpsen te zien van de nieuwe status quo’s van de Avengers, Odin, Asgard, de inwoners van Broxton en de Hulk. Hoewel Fear Itself #7 bijna drie keer zo dik is als een reguliere comic, bestaat bijna de helft van de issue uit previews door verschillende creatieve teams voor de reeksen die uit het event volgen. De eerste preview draait rond Sin en haar eveneens deze week gestarte zoektocht om haar machtige hamer terug te krijgen in The Fearless. De tweede draait rond de jacht op de soldaat Marcus Johnson, die weleens de gevaarlijkste man ter wereld zou kunnen worden in Battle Scars. In preview nummer drie zien we Bruce Banner en de Hulk van elkaar gesplitst worden, waarin beide personages worden klaargestoomd voor de nieuwe The Incredible Hulk #1. De laatste preview ziet ten slotte de Hulk de hulp inroepen van Dr. Strange. Toen de groene gigant in de laatste issue van Hulk Vs Dracula zijn Worthy-hamer brak, werd namelijk de geest van Nul, Breaker of  Worlds vrijgelaten. Deze Nul zal dan waarschijnlijk de eerste vijand worden van de nieuwe Defenders.

Fear Itself #7 is zeker geen slechte comic, maar de reeks had misschien toch nog beter een extra achtste deel gekregen zodat de verhaallijn op een rustiger tempo kon worden afgerond. Ja, vele momenten die hierin slechts in één panel worden afgebeeld zullen in verdere tie-ins beter uitgewerkt worden, maar een issue van de kernreeks dient toch nog steeds iets meer te zijn dan slechts de ruggengraat van het event. Het is inderdaad een probleem waar vele gelijksoortige events mee te kampen hebben, maar spijtig genoeg voelt ook deze laatste issue van Fear Itself iets te hard aan als een checklist voor de verdere richting van het Marvel-universum en niet als de ware, epische afsluiter van de verhaallijn die het had kunnen zijn.

Tot zover deze extra editie van Weekly dose of Fear Itself. Nu maandag zijn we er al weer met reviews van de tie-ins Invincible Iron Man #509, Fear Itself – The Home Front #7, Fear Itself – Youth in Revolt #6 en Journey into Mystery #629. We doen er de week daarop nog een 25e editie bij met de allerlaatste tie-ins en in november komt er nog een gigantische terugblik op het gehele event. Graag tot maandag!

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.