3
Posted 21/10/2011 by Arno in Comics
 
 

Review: Justice League #2

Great, just what the Flash needs. More bad press. Thanks Lantern!

Iets langer dan een maand geleden lanceerde Justice League #1 officieel de grote DC-relaunch. Wij van de Brainfreeze-crew waren in onze gezamenlijke review alvast vrij positief over het eerste nummer. Hoewel we het erover eens waren dat de comic nu niet bepaald de beste manier was om een grootschalige relaunch mee te beginnen, vonden we Justice League #1 wel unaniem een zeer goed eerste deel van het nieuwe oorsprongsverhaal voor DC’s grootste superheldenteam. De eerste samenwerking tussen de supersterren Geoff Johns (Green Lantern, The Flash) en Jim Lee (Superman: For Tomorrow, Batman: Hush) deed meteen hunkeren naar meer! We hebben er een zevental weekjes op mogen wachten, maar nu ligt deel twee eindelijk in de winkelrekken!

De issue pikt meteen op na de immense cliffhanger van de vorige. Nadat zijn nieuwe partner Green Lantern enkele mijlen verder werd geslagen, staat Batman voor de eerste keer oog in oog met een vrij pissed off Superman. Ook al is het een cliché in het genre dat wanneer grote superhelden elkaar voor het eerst ontmoeten, ze bijna altijd slaags geraken met elkaar, lijkt me dit stiekem toch wel de reden waarom de meeste comiclezers juist voor het superheldengenre kiezen. De actie wordt meteen verdergezet en we krijgen een Superman te zien die zich niet inhoudt en zowel Batman als Green Lantern de volle lading geeft. Zodanig zelfs dat deze laatste een noodtelefoontje dient te plegen naar The Flash, die voor het eerst in deze reeks verschijnt. Hierbij komen we te weten dat Hal Jordan en Barry Allen, traditiegetrouw de beste vrienden, ook in het DCnU elkaar al wel ietsje langer kennen en ook al een interessant klinkende team-up achter de rug hebben (misschien voer voor een latere special, DC?). Het immense gevecht tussen de vier toekomstige Justice Leaguers wordt echter snel afgerond want hun kabaal trekt de aandacht van het leger. En wanneer het leger in Metropolis opduikt, is Lex Luthor niet ver weg.

De vier ondertussen wat meer gekalmeerde helden dienen dus snel onder te duiken – superhelden zijn namelijk nog steeds een vrij nieuw en gevreesd iets in het DCnU – en trachten nieuwe informatie over de nakende buitenaardse invasie te weten te komen… alsook over elkaar. Dit is het mooie aan deze comic. Tussen de zeer flashy, maar altijd prachtige tekeningen en mooi opgezette actiescènes van Jim Lee levert schrijver Geoff Johns ondertussen enkele leuke weetjes over de geschiedenis van de superhelden apart en onderling. Johns gebruikt hierbij ook heel wat bij momenten vrij cheesy humor, wat ergens nog wel past bij de clash der gigantische ego’s van vier van DC’s grootste superhelden.

 

Uiteraard blijven plaatjes zoals deze ook uitermate belangrijk!

Naast de actie in Metropolis wordt er in Justice League #2 ook alweer voldoende aandacht geschonken aan Victor Stone, aka de toekomstige Cyborg. Zijn oorsprong wordt ietwat anders verteld in het DCnU en hiermee meteen dichter bij het ontstaan van de Justice League en de nakende buitenaardse invasie gebracht. De aandacht die uitgaat naar Stone doet vermoeden dat het nieuwste lid van de Justice League weleens een zeer belangrijke rol zou kunnen spelen in deze eerste verhaallijn.

Justice League #2 zet de typische popcornblockbusterstijl van de vorige issue verder, en meer moet dat echt niet zijn. Johns en Lee leveren dus alweer een topper van een comic af met voldoende actie, humor en interessante nieuwtjes voor zowel oude als nieuwe lezers. De comic telt echter alweer maar 22 pagina’s en vliegt dus wederom in sneltempo voorbij. Achteraan zijn wel enkele schetsen bijgevoegd van Superman en Batman hun nieuwe look, alsook een wel zeer interessante top secret file. Deze bevat een gesprek tussen Amanda Waller – de leidster van de Suicide Squad – en de luchtmachtpiloot Steve Trevor, die in meeste versies van het Wonder Woman-verhaal neerstort op Paradise Island en de liefdesinteresse wordt van de superheldin. We komen hierbij wat meer te weten over de positie van Wonder Woman en Steve in het DCnU, alsook over de recentelijk aangekondigde terugkeer van Captain Marvel (Shazam!). Blijkbaar zal de Captain dan toch in het DCnU terugkeren, maar de informatie die Waller ons hier verstrekt over wereldwijde ontvoeringen door een “tovenaar” doet ons toch al iets onheilspellend vermoeden. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Justice League #2 is alweer een pareltje van een comic en doet me watertanden naar het volgende deel. De derde issue staat gelukkig ditmaal wel gepland voor een release binnen de 30 dagen en zal het eerste optreden in de reeks zien van niemand minder dan Wonder Woman!

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.