3
Posted 21/10/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Mark Hamill’s Last Laugh

Het is een droevige dag in het selecte wereldje van comics (en Wade haat zijn broer Dennis stiekem een beetje om hem het nieuws te geven). Een levende legende heeft besloten er met te stoppen! Mark Hamill heeft niet alleen zijn light saber weggegooid maar bevestigde gisteren via zijn Twitter-account dat hij zijn Joker-identiteit helaas ook vaarwel zegt! Het zonet uitgebrachte Batman: Arkham City zou dus wel eens de allerlaatste keer kunnen zijn dat we de meest iconische Joker lach ooit horen:

Maar, beste lezers en Hamill-fans, dit is echter geen reden om de hoop op te geven en je leven beu te geraken! Het is echter niet de eerste keer dat hij dit heeft gezegd. Toen enkele reporters vorig jaar aan Mark Hamill op de San Diego Comic Con de vraag stelden of Arkham City zijn laatste optreden als the Joker zou zijn, antwoordde hij droogjes: “I keep saying that…“. Als je weet dat Hamill nadien zelfs toegaf dat hij oorspronkelijk niet eens een vervolg de vorige game Arkham Asylum wou doen! Hij neemt deze rol namelijk, net als zijn andere rollen, enorm serieus en wou het personage niet uitmelken. Want uiteindelijk houdt hij wel van het personage en vindt hij het niet zijn beslissing om al dan niet een vervolg te maken. De acteur weet het precies zelf niet goed, want in juli zei hij nog het volgende: “If I do 1 last performance as The Joker, I hope it’s The Killing Joke!!!”

Ik ben alvast één Joker-fan die dit meer dan graag zou zien gebeuren! Want, hoeveel Cesar Romeros, Jack Nicholsons of Heath Ledgers er ook op ons afgestuurd worden, er blijft maar één definiërende Joker-lach en dat is en blijft die van Mark Hamill!

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be