4
Posted 20/10/2011 by Yann in Columns
 
 

WAW! Weekly ArtWork #14

Welkom bij WAW! Weekly ArtWork, de column waarin we wekelijks het resultaat van onze speurtochten op het wereldwijde web voor jullie op een rijtje zetten. Het mooiste, het stoerste, het schattigste, het gekste teken- en schilderwerk van fans en professionelen uit de wereld der comics krijg je hier te zien!

Deze week verwees Lav ons naar één van haar favoriete tekenaars op DeviantArt: kizer180. “Uitermate geschikt voor een WAW!,” was haar oordeel. En daar valt weinig op af te dingen.

De leden van het Brainfreeze-forum hebben het één en ander in huis, en daarop is OWAC geen uitzondering. We hebben het dan niet alleen over haar aanzienlijke collectie comics, ze kan ook prima overweg met potlood en papier. Haar werk verdient dan ook een vermelding in deze column. Zo is er bijvoorbeeld deze Captain America, die zo te zien serieus op zijn donder heeft gekregen:

Spider-Mans spinnenzintuig slaat alarm!

En kende u Captain Frienship al? “Hij heeft de bijzondere gave om iedere ruzie of conflictsituatie onmiddelijk op te lossen. Hij brengt ruziënde partijen meteen tot inzicht… en zorgt voor rust en kalmte. Hij kan mensen totaal overmeesteren met zijn sympathieke blik en vriendelijke uitstraling…” Wat een held!

We hebben deze week ook een preview van de covers voor de herdruk van X-Men: Schism. Het event verkocht zo goed dat de comics volgende maand opnieuw verkrijgbaar zullen zijn, dit keer met “X Printing Variant covers” door Frank Cho.

(klik om te vergroten)

Van de X-Men gesproken… De tweeling Fábio Moon en Gabriel Bá (Cassanova, Daytripper) maakten voor het Comic Book Legal Defense Fund (een organisatie die waakt over de bescherming van vrije meningsuiting in comics) een bewerking van enkele klassieke momenten van onze favoriete mutanten: Jean en Cyclops zij aan zij in het gevecht aan het einde van de Dark Phoenix Saga, en Wolverine als Weapon X.

Beast krijgt dan weer een rolletje in Where The Wild Things Are, in een tekening van Daniel Irizarri voor CBR’s The Line It Is Drawn.

Onze dosis schattigheid deze week (voor zover Captain Friendship nog niet voldoende was) wordt aangeboden door Plastic Bandido in samenwerking met Heather G. Zij schenken ons superhelden met een ballon.

(klik om te vergroten)

Maar wie het meer heeft voor balls to the wall superheldenactie, komt hier ook aan zijn trekken. Het werk van Blaz Porenta staat hiervoor garant (andermaal met dank aan Lav).

En daarmee naderen we het einde van onze column voor deze week. U heeft nog een uitsmijter te goed. Geen grote kunst, maar desalniettemin een creatieve representatie van een geliefd televisiedeuntje:

Comments

comments


Yann

 
avatar
Eindredacteur, recensent en nieuwsposter Popcultuurliefhebber in het algemeen en comiclezer in 't bijzonder