0
Posted 20/10/2011 by Alterrock in Comics
 
 

Top 20: Multiculturele superhelden (deel 2)

Enkele dagen geleden zijn we begonnen aan een top 20 van multiculturele helden. Heb je het eerste deel gemist of ben je vergeten wie op plaatsen 20 tot en met 11 stonden? Geen nood! Hier kan je ze opnieuw bekijken! Vandaag gaan we verder in onze lijst tot we, naar mijn bescheiden mening, de ultieme multiculturele held gevonden hebben.

10.Shiro Yoshida (Sunfire)

Oorsprong: Japan
Krachten: Hittestralen, radiatie, vlammen schieten

Shiro Yoshida maakte zijn debuut in 1970 in Uncanny X-Men #64 en was niet altijd een held. Zijn moeder stierf aan radiatievergiftiging na blootstelling aan de atoombom die viel in Hiroshima. Door de dood van zijn moeder haatte hij alles wat Amerikaans was. Hij nam dan ook de identiteit van Sunfire aan om een eenmansoorlog te beginnen tegen de Verenigde Staten. Later zal Professor X Sunfire opnemen in zijn nieuw X-Men-team. Sunfire verdient deze tiende plaats niet alleen om zijn coole krachten maar ook aan zijn verschillende cameos in de tekenfilmserie X-Men. Destijds wist ik niet wie dit was maar nu ik deze serie nog eens opnieuw heb bekeken, is Sunfire alleen maar gestegen in mijn achting.

9.Cassandra Cain (Batgirl)

Oorsprong: Azië
Krachten: Meesteres in de gevechtssporten

Een niet onbelangrijke rol als Batgirl was onder meer weggelegd voor Cassandra Cain. Al van jongsafaan werd ze opgeleid om een huurmoordenares te worden. Hiervoor werd ze door haar vader weggehouden van elk menselijk contact en leerde ze nooit spreken. Ze is wel een expert in verschillende gevechtssporten. Later zal ze ook enkele woorden leren spreken. Cassandra was voor het eerst te zien in Batman #567 in 1999. Ze was trouwens de eerste Batgirl die haar eigen reeks kreeg (en zou dit blijven tot Stephanie Brown haar in 2009 verving) en ook het eerste niet-blanke lid van de Batmanfamilie. Als dit nog geen redenen genoeg zijn voor een plaats in de top 10 dan weet ik het ook niet meer.

8.John Stewart (Green Lantern)

Oorsprong: Afrika
Krachten: Hij is een Green Lantern…‘Nuff said!

Ook op plaats 8 vinden we een DC-held terug. John Stewart is een architect en een veteraan van de marine. De Guardians hebben hem uitgekozen als een Green Lantern om Hal Jordan te helpen. Alhoewel Jordan niet meteen opgezet was door de keuze van de Guardians, wist Stewart zich toch te bewijzen. Later zou Stewart de rol van Jordan als Green Lantern zelfs helemaal overnemen! Stewart maakte zijn debuut in Green Lantern Vol 2 #87 uit 1971 en vervulde de rol van de ringslinger in de tekenfilmreeksen Justice League en Justice League Unlimited.

7.Carl Lucas (Luke Cage/Power Man)

Oorsprong: Afrika
Krachten: Staalharde huid en enorme spieren

Carl Lucas werd in zijn jeugd opgesloten voor een misdaad die hij niet gepleegd had. In ruil voor zijn vrijlating stemde hij toe om mee toe doen aan een expirement. De procedure was bedoeld om hem immuun te maken aan alle mogelijke ziektes. Maar in de plaats daarvan kreeg hij een staalharde huid en enorme spieren. Nadat hij ontsnapt uit de gevangenis wordt hij een huurling. Hij nam de bijnaam Power Man aan en maakte zijn debuut in de serie Luke Cage, Hero for Hire #1 in 1972. Cage was hiermee één van de eerste zwarte Amerikaanse superhelden die een eigen reeks kreeg. Hij sprak ook als één van de eerste helden “slang” in de Marvel-comics. Met andere woorden, is Luke Cage een staalharde nummer 7 in deze lijst.

6.James Proudstar (Warpath)

Oorsprong: Apache Indianen
Krachten: Sterkte en snelheid

Warpath maakte zijn debuut in New Mutants #16 uit 1984. Zijn broer Thunderbird was een vroege X-Man. Warpath gaf hen dan ook de schuld van de dood van zijn broer. Om wraak te nemen ging hij bij de groep de Hellions. Naderhand zag hij zijn fouten in en werd hij lid van X-Force onder leiding van Cable, en recentelijk Wolverine. Na de gebeurtenissen in Necrosha stapte hij echter uit de groep. Als je Uncanny X-Force gelezen hebt, snap je waarom Proudstar op plaats 6 staat. Een stoere vechtmachine maar met een gouden hart. En met een naam als Warpath hoort hij gewoon in deze lijst.

5.Albert Francis Simmons (Spawn)

Oorsprong: Afrika
Krachten: Sterkte, snelheid, uithoudingsvermogen, snelle genezing, teleportatie, doden tot leven wekken, vlucht en meerdere demonische krachten

Todd McFarlane zijn Spawn is één van de bekendste series van uitgeverij Image Comics. Het eerste deel van Spawn uit 1992 was meteen goed voor een verkoop van 1,7 miljoen exemplaren. Over de jaren is zijn populariteit echter wat verminderd. In 1997 kreeg hij een filmversie maar deze flopte jammergenoeg. Toch zullen mensen die zelfs nog nooit een comic gelezen hebben, al wel eens iets gehoord hebben over Spawn. Dit is al een reden op zich om in deze top 20 te staan. Als je dan ook nog eens doden tot leven kunt wekken ben je een geduchte nummer 5.

4.Elizabeth Braddock (Psylocke)

Oorsprong: Engeland/Azië
Krachten: Telepaat en gevechtskunsten

Op de vierde plaats vinden we Psylocke terug. Elizabeth Braddock debuteerde in Captain Britain #8 uit 1976. Ze is de tweelingszus van Captain Britain. Na haar avonturen in Engeland kwam ze bij de X-Men terecht. Origineel is ze dus van Engelse origine maar nadat de Hand, een ninjaclan, haar ontvoerde werd ze in het lichaam geplaatst van de overleden vrouw van de leider van de clan. Sindsdien heeft ze dus een Aziatisch uiterlijk. Momenteel is ze lid van X-Force. Psylocke is niet alleen een telepaat maar is ook nog een uitstekende vechtster. Ze is dus niet alleen bloedmooi maar ook zeer gevaarlijk.

3.T’Challa (Black Panther)


Oorsprong: Afrika
Krachten: Versterkte zintuigen, sterkte, snelheid, behendigheid

We beginnen de top 3 met  T’Challa aka de Black Panther. Hij werd bedacht door Stan Lee himself en getekend door Jack Kirby. Zijn debuut maakte hij in Fantastic Four #52 in juli 1966. Hij is daarmee de eerste zwarte superheld in de Amerikaanse comicswereld. Black Panther is niet alleen de koning van de Afrikaanse natie Wakanda, hij is ook nog eens de man van Ororo Munroe (inderdaad, Storm van de X-Men). Wat mij vooral aanspreekt is zijn manier van vechten. Zijn behendigheid en vechtskunsten, gecombineerd met zijn kostuum en heldennaam, is wat hem in deze top 10 brengt. Zijn derde plaats heeft hij ondermeer te danken aan zijn rol in de tekenfilmserie Avengers: Earth’s Mightiest Heroes waar hij zijn reputatie alle eer aandoet.


2.Ororo Munroe (Storm)

Oorsprong: Afrika
Krachten: Weermanipulatie

Wie kent Storm niet? Ororo Munroe maakte haar debuut in Giant-Size X-Men #1 uit 1975. Ze is bij het grote publiek vooral bekend als lid en soms zelfs leidster van de X-Men. Ze is sinds enkele jaren ook de koningin van Wakanda en de vrouw van onze nummer 3 de Black Panther. Ze verdient haar tweede plaats niet alleen door haar bekendheid maar ook door haar geweldige krachten. Ze kan namelijk het weer beheersen. Ze groeide op als een dievegge in Cairo tot ze door Professor Xavier werd gecontacteerd. Ze zou daarna de X-men vervoegen en uitgroeien tot één van de meest bekende multiculturele superhelden.

1.Erick Brooks (Blade)

Oorsprong: Afrika
Krachten: Alle coole eigenschappen van een vampier en bijna geen van de zwaktes, expert in gevechtssporten en zwaardvechten

Als ik Erick Brooks zeg, zal er niet bij veel mensen een belletje gaan rinkelen. Maar als ik Wesley Snipes en vampierenjager zeg, denkt iedereen meteen aan Blade. Blade werd super bekend dankzij de verfilmingen met Wesley Snipes in de hoofdrol. Hij maakte zijn comicsdebuut echter al in 1973 in The Tomb of Dracula #10. Blade’s moeder Tara Brooks werd vermoord door een vampier tijdens zijn geboorte. Zijn eerste plaats heeft hij te danken aan een combinatie van zijn bekendheid bij het grote publiek, zijn gevechtskunsten en zijn coole krachten. De fantastische vertolking door Wesley Snipes heeft zeker geen kwaad gedaan.

Ben jij het eens met deze lijst? En welke multiculturele held vind jij het beste? Laat het weten in de comments of op ons forum!

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.