0
Posted 20/10/2011 by Arno in Comics
 
 

Hulk Smash Puny Avengers!

Hulk Smash Avengers #1

Zijn acteur uit de jaren ’70 en ’80, Lou Ferrigno, mag dan wel afgezegd hebben voor FACTS maar in de wereld der comics zal de Hulk binnenkort weer overal te zien zijn! Niet alleen gaat zijn soloreeks The Incredible Hulk eind oktober van start met een nieuwe nummer één, onlangs werd ook bevestigd dat hij opnieuw zijn oude team de Avengers zal vervoegen in maart 2012! Vooraleer deze reünie in Avengers Assemble, alsook zijn optreden in de Avengers-film, krijgt de groene gigant echter nog een aparte minireeks dewelke zijn nogal antagonistische relatie tot Earth’s Mightiest Heroes in de spotlight zal zetten! Het zeer toepasselijk getitelde Hulk Smash Avengers gaat van start in februari 2012 en wordt een wekelijkse minireeks in vijf delen.

De Hulk was in 1963 samen met Iron Man, Wasp, Ant-Man en Thor één van de originele leden van de Avengers. Hij verliet echter het team al na amper twee issues omdat de rest van het team hem zag als een potentieel oncontroleerbaar gevaar. De relatie van de groene gigant tot zijn ex-teamleden werd er achteraf niet bepaald beter op. Sterker nog, doorheen de jaren is het groene alter ego van Dr. Robert Bruce Banner – die steeds de dunne lijn tussen held en monster moest bewandelden – in conflict getreden met zowat elke Marvel-superheld die er bestaat! Marvel zal in Hulk Smash Avengers echter enkele nog nooit eerder geziene conflicten tussen de Hulk en de Avengers laten zien. De vijf issues worden verspreid over een tijdsperiode van vijftig jaar Marvelgeschiedenis en kennen daarmee dus elk een verschillend creatieve team, een verschillende incarnatie van de Avengers alsook een verschillende incarnatie van de Hulk zelf.

Hulk Smash Avengers #2

De match-ups en creatieve teams zullen er per issue als volgt uitzien:

Issue #1: Een niet al te slimme, doch vrij berekenende, Hulk versus de originele Avengers circa 1964-65. De Hulk wordt hierbij door Baron Zemo gemanipuleerd en op Thor, Iron Man, Wasp, Ant-Man en Captain America afgestuurd. Schrijver van dienst is Tom Defalco (Spider-Girl), met tekeningen van Ron Frenz (Thor).

Issue #2: Een typische hersenloze, kwade Hulk versus de Avengers circa 1976-77 (Wasp, Iron Man, Vision en nieuw lid Beast). Joe Casey (Uncanny X-Men) voorziet de dialogen, Max Fiumara (Amazing Spider-Man) de tekeningen.

Issue #3: Een Hulk met het intellect en de persoonlijkheid van Bruce Banner versus de Avengers circa 1983. Het team bestaat rond deze tijd uit de Wasp als teamleidster, Captain America, Thor, Iron Man en Hawkeye met She-Hulk en Captain Marvel (Monica Rambeau) als vrij nieuwe leden. De issue zal worden geschreven door Roger Stern (Avengers) en getekend door de relatieve nieuwkomer Carl Morine.

Hulk Smash Avengers #3

Issue #4: De grijze incarnatie van de Hulk in zijn meer pragmatische Joe Fixit-persona versus de West Coast Avengers circa 1990. De West Coast Avengers, bestaande uit Hawkeye, Mockingbird, Wonder Man, Tigra en Iron Man in zijn zilveren harnas, bezoeken Mr. Fixit in zijn thuisstek Las Vegas en alle hel breekt los, u gebracht door schrijver Jim McCann (Hawkeye & Mockingbird) met voorlopig alsnog onbekende tekenaar.

Issue #5: De Red Hulk (generaal Thunderbolt Ross) versus de Mighty Avengers circa 2008, niet lang na Civil War, World War Hulk en de start van de Hulk-reeks uit 2008. De Mighty Avengers werden samengebracht door Iron Man (hier nog als director of S.H.I.E.L.D.) en bestaan uit teamleidster Ms. Marvel, Black Widow, Ares, Wasp, Wonder Man en The Sentry. Hoewel dit de enige issue is waar Bruce Banner niet de Hulk zal zijn, zal hij toch het team van Iron Man bijstaan in zijn menselijke identiteit. Fred Van Lente (Incredible Hercules) schrijft, Michael Avon Oeming (Powers) illustreert.

Alle issues zullen ten slotte van een cover worden voorzien door de voormalige The Incredible Hulk-tekenaar Lee Weeks en, net zoals Avengers Assemble, zal het geheel worden uitgebracht als een soort onofficiële tie-in tot de Avengers-film. Betekent dit dat we in de film ook een gevecht tussen de Hulk en de rest van het team mogen verwachten? Hoogstwaarschijnlijk wel!

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.