0
Posted 19/10/2011 by Lav in Comics
 
 

Review: The Shade #1

Naast de 52 relaunches in september brengt DC ook in deze maand nieuwe minireeksen uit. Waarom sommige van deze meer obscure personages een minireeks krijgen en niet zoals Deadman opgenomen worden in de reeks DCU presents is niet echt duidelijk, al geven we ze graag allemaal een even grote kans. Zo ook met deze twaalfdelige minireeks van The Shade.
Trouwe DC lezers zullen Richard Swift, The Shade, en zijn krachten om schaduwen te manipuleren misschien wel kennen vanuit de reeks Starman, maar nieuwe lezers moeten echter geen schrik hebben. Ook al blijft er nog veel mysterie in de duisternis hangen, is The Shade #1 nog steeds toegankelijk voor mensen zonder voorkennis.

Het verhaal, geschreven door James Robinson (Starman, JL: Cry for Justice), start rustig met een theekransje op een dakterras waar Richard Swift zich in het gezelschap van Mikaal, Starman, bevindt. Er worden voldoende knipoogjes gegeven naar het verleden van Swift maar het opvallendste in de conversatie tussen The Shade en Starman is wanneer de kwestie of iemand met hun krachten kinderen zouden kunnen hebben of niet wordt bovengehaald. Hierbij wordt namelijk enkel Animal Man aangehaald en valt er dus nogmaals niets van de andere superhelden met families te bespeuren die in het DCnU gesneuveld lijken te zijn (zoals Wally West als The Flash).
Maar goed, het is oktober en Swift heeft ondertussen al kenbaar gemaakt dat hij dan gewoonlijk in een dipje zit aangezien het de maand van zijn creatie is. Ondertussen gebeurt er wel meer dan een koffieklets. Een zekere William Von Hammer wordt achtervolgd door een groep Belgische huurmoordenaars, genaamd Les Diaboliques. Een grote faam voor ons kleine landje worden ze echter niet aangezien ze al snel door William worden uitgeschakeld. Wanneer William nog snel de naam krijgt van de opdrachtgever (of althans toch voor een deel) wordt het duidelijk voor hem dat hij Shade, die zich momenteel nog steeds nietsvermoedend in het bed van zijn vriendin bevindt, zal moeten waarschuwen.
Swift’s vriendin, Hope, die de deprimerende mood van haar vriend beu is, raadt hem aan om op een nieuw avontuur te trekken. Echt lang zal Swift echter niet moeten zoeken aangezien een nieuwe huurmoordenaar al snel zijn kop boven water steekt.

James Robinson geeft met het verhaal nog geen nadrukkelijke richting waar hij met de reeks naartoe wil gaan. Ook is het door de speelse tekeningen van Cully Hamner (Red, Blue Beetle) nog niet echt duidelijk wat we in het verdere verloop van het verhaal mogen verwachten. Hoewel The Shade #1 op zich geen slechte start is, blijf ik dus toch nog steeds op mijn honger zitten.

Comments

comments


Lav

 
avatar