0
Posted 19/10/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Review: Superboy #2

I did not ask to be created. But I will decide the time and circumstances of my termination.

De nieuwe Superboy was één van de grote (en meest aangename) verrassingen binnen het DCnU. Het was namelijk echt wat men ons bij DC Comics beloofde met hun relaunch: een echte relaunch! Je kunt het zelfs een totale reboot noemen vermits de eerste issue helemaal opnieuw begint in de geschiedenis van het personage met niets minder dan zijn geboorte. Of beter gezegd: zijn creatie! Het verhaal speelt zich op twee tijdstippen af, namelijk het verleden (een maand geleden om exact te zijn) en het heden. Zo krijg je enkele leuke flashbacks die je steeds iets meer vertellen over de opvoeding van Superboy en leer je van alles over zijn karakter en krachten. De eerste issue was al direct een schot in de roos, reden genoeg dus om te veronderstellen dat dit een blijvende trend is. Of niet misschien?

Na de gebeurtenissen van het vorige issue waarin we zagen hoe het mislukte Superboy-experiment korte metten maakte met de genetici die hem wilden doden en hoe hij een nepleven leidde in een virtuele wereld, gaat het verhaal gewoon verder. Het nieuwe avontuur begint weer in het verleden, waar de enige die Superboy laten leven heeft de vrouw gekend is als Red. Zij legt hem uit dat deze wandaad zijn schuld niet is. Volgens haar was het gewoon zijn lichaam dat uit een reflex reageerde en zijn telekinetische krachten losliet. Wanneer er een bende gewapende mannen de faciliteit komt binnenstormen, ziet ze echter een kant van Superboy die ze niet verwacht had: hij is niet alleen zeer arrogant dankzij zijn krachten, maar deze krachten zijn veel geavanceerder dan ze ooit had gedacht! Met behulp van zijn telekinese, ontwapent Superboy zijn would-be-moordenaars en breekt hij hun wapenuitrusting stuk per stuk af om deze te bestuderen. In het heden zien we dan weer dat de jongen uit zijn virtuele wereld gehaald wordt omdat de Templar (blijkbaar een big shot bij N.O.W.H.E.R.E.) besloten heeft dat Superboy klaar is om getest te worden. Hij krijgt dus zijn allereerste missie, maar hij zal niet alleen moeten gaan! N.O.W.H.E.R.E. heeft hem namelijk een handler, een partner, gegeven die hem onder controle moet houden in de persoon van Rose Wilson (de dochter van Deathstroke)!

De schrijver is nog steeds Scott Lobdell (Wildcats, Gen¹³) en levert hier nog steeds zijn beste werk in het DCnU. Zoals jullie misschien al dan niet weten, schrijft Lobdell momenteel nog twee andere reeksen die deel uitmaken van de relaunch: het vermakelijke Teen Titans en het teleurstellende Red Hood & the Outlaws. Hij maakt hier in Superboy nog steeds dankbaar gebruik van flashbacks en ze dienen duidelijk een nut: meer leren over het hoofdpersonage. Lobdell zijn Superboy leek in het eerste issue een zeer hulpeloos kaal wezen (met wenkbrauwen) maar het is hier al zeer snel duidelijk dat hij allesbehalve hulpeloos is! De richting waarin Lobdell wil uitgaan met de personages die hij gebruikt is ook enorm interessant. Verder is er dan nog het grappige gebluf tussen Superboy en Rose Wilson, op wie hij best wel een oogje had (pun intended) in zijn virtuele wereld.

Tekenaar R. B. Silva (Supergirl, Secret Six) is ook nog steeds van dienst en levert even goed werk als in de vorige issue. De tekenstijl valt nog steeds goed in de smaak en voelt aan als een ‘oude’ DC-comic, wat eigenlijk wilt zeggen dat ik het goed getekend vind! Wat echter de vorige issue plaagde, dat plaagt nog steeds dit deel: de personages missen soms wat expressie in hun gezicht. Bij Rose Wilson en Superboy kun je dit nog verklaren door hun op zijn minst lichtjes stoïcijnse aard. Toch zouden de andere personages dan juist wél expressie moeten tonen zodat dit goed opvalt. Maar het is en blijft een mooi getekende comic.

Ik blijf bij mijn mening die ik had na het lezen van de vorige issue: Superboy is een reeks die zeker en vast de moeite is om te volgen en een perfect instappunt voor nieuwe lezers. Het is en blijft namelijk een volledige reboot dus je moet geen kennis hebben van de voorgeschiedenis van het personage en kan dus ten volle van dit nieuwe volume genieten.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be