3
Posted 19/10/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

De nieuwe Scarlet Spider in Where’s my hoodie?!

You are Spider-Man. You have to carry on for me.

Met deze woorden liet Ben Reilly, de originele Scarlet Spider en één van de klonen van Peter Parker, op het einde van de befaamde en beruchte Clone Saga het leven. Nu lijkt het er op dat Scarlet Spider zal terugkeren, maar wat dit juist inhoudt of wie hij is dat is nog niet duidelijk. Tijdens Marvel haar Spider-Man Panel afgelopen vrijdag op de New York Comic Con, werd bevestigd dat schrijver Christopher Yost (Red Robin, X-Men) en tekenaar Ryan Stegman (She-Hulk, X-23) door Marvel samengebracht zijn om ons in januari een nieuwe Scarlet Spiderongoing te brengen! De identiteit van deze Scarlet Spider is echter nog steeds een geheim. En vermits deze nieuwe reeks zal voortvloeien uit de gebeurtenissen van Spider-Island, waarin iedereen in New York spider-powers krijgt is er keuze genoeg aan kandidaten. Maar laten we eerst eens terugblikken op de originele Scarlet Spider: Ben Reilly!

De eerste Scarlet Spider was een kloon van Spider-Man gecreëerd door de villain de Jackal. Deze Jackal creëerde de kloon zodat deze de originele Wallcrawler zou kunnen verslaan. Waar Jackal echter geen rekening mee had gehouden, is dat deze kloon en Peter Parker dezelfde herinneringen hadden waardoor ze verward geraakten. Uiteindelijk won Peter Parker het gevecht en de kloon werd voor dood achtergelaten. Nadien zou ie gedumpt worden in een fabriek. De kloon was echter niet dood en wist te ontsnappen. Hij nam de naam Ben Reilly aan ten ere van de mensen die hem (in feite Peter) hadden opgevoed: Ben Parker en May Reilly. Ben doolde jaren rond doorheen gans Amerika en keerde pas vijf jaar later terug naar New York City met de wens om net als Peter een held te worden! Aldus maakte Reilly zijn eigen kostuum en koos de naam Scarlet Spider. Nadien zou hij zelfs aan de zijde van zijn evenbeeld vechten en bewees zo dat hij inderdaad een ware held was. Dit gaf Peter en zijn (toenmalige) vrouw Mary Jane de kans om een gezin te starten terwijl Ben de taak van Spider-Man overnam en de stad beschermde. Uiteindelijk zou een valse Scarlet Spider zijn naam bezoedelen en nam hij de Spider-Man-identiteit volledig over tot hij stierf aan de hand van Norman Osborn. Na zijn dood, desintegreerde zijn lichaam.

Nu lijkt het er op dat er een nieuwe Scarlet Spider uit het Spider Island-event zal komen kruipen. Marvel is echter zeer geheimzinnig met details rond deze nieuwe reeks. Ze zeggen redelijk veel maar onthullen eigenlijk niets meer behalve de titel en het creatieve team. Toch sluit niemand bij Marvel (althans niet officieel) de terugkeer van Ben Reilly uit. Fans van het personage raad ik echter niet aan om nu al te juichen, want de arme jongen desintegreerde namelijk … (alhoewel al vreemdere wedergeboortes bij Marvel Comics zijn gebeurd!). Vermoedelijk wordt het toch een nieuw personage en één van de vele New Yorkers die krachten gelijkaardig aan die van Spider-Man gekregen heeft. Wat weten we nog van deze nieuwe Scarlet Spider? Om één of andere reden zal hij, of zij (ja zelfs het geslacht weten we nog niet!) net zoals Reilly weg lopen uit New York. De reden dat ie wegloopt is vermoedelijk om aan de heisa in New York te ontsnappen en zo naar het zuiden te trekken. Wegens bepaalde omstandigheden zal het al dan niet nieuwe personage echter blijven plakken in Houston (in Texas dus misschien een Bush-cameo?). Hier zal hij, of zij het opnemen tegen nieuwe en oude villains uit het Marvel-universum. De reden waarom Scarlet Spider zich zal afspelen in Houston is vrij simpel: een goeie 98% van alle Marvel-reeksen vinden plaats in en rond New York! Nu kunnen ze dus een geheel ander deel van de Verenigde Staten verkennen. Yost onthulde verder ook al dat we enkele oude gadgets van Scarlet Spider vermoedelijk ook in deze reeks zullen terugzien. Het nieuwe uniform doet mij in ieder geval denken aan een mix tussen dat van Ben Reilly en Miles Morales. Ook blijft de vraag die ik in het begin had met Venom weer terugkeren: hebben we wel nood aan nog een Spider-Man-titel? Toch ga ik alvast de eerste issues bestellen wanneer ik kan!

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be