3
Posted 19/10/2011 by Arno in Comics
 
 

Avengers Assemble! – Een nieuwe reeks op tijd voor de film

De cast van Avengers Assemble

Toen Iron Man en de Hulk in 2008 in de cinemazalen verschenen, kregen ze elk een nieuwe ongoing (Invincible Iron Man en Hulk respectievelijk). Hetzelfde gebeurde dit jaar met Marvel’s nieuwste filmsterren Thor en Captain America (The Mighty Thor en Captain America volume 6). De bedoeling van deze reeksen was om een duidelijk en klaar instappunt te creëren om de potentiële nieuwe lezers onder de filmfans aan te lokken. Het komt dan als geen wonder dat The Avengers, Marvel Studios hun all-star-film voor 2012 en in de comics hun zowat grootste franchise van het moment, nog een nieuwe ongoing-reeks zal bijkrijgen!

Avengers Assemble werd dit weekend aangekondigd op de New York Comic Con en zal haar eerste issue zien verschijnen in maart 2012. Het creatieve team achter ondermeer Ultimate Spider-Man, Brilliant en The Mighty Avengers – Venom Bomb zal met deze reeks worden herenigd: Mark Bagley wordt de tekenaar en Brian Michael Bendis is alweer schrijver van dienst. Voor Bendis wordt dit, na New Avengers volume 1, Mighty Avengers, Dark Avengers, Avengers volume 4 en New Avengers volume 2, zowat de zesde Avengertitel die door hem zal worden gestart in evenveel jaar.

Net zoals haar thematische voorgangers zal Avengers Assemble zich in het Marvel-universum afspelen maar zal zich zeker gedurende haar eerste verhaallijn nog vrij afzijdig houden. De Avengers zullen in hun eerste issues te maken krijgen met een nieuwe incarnatie van het criminele kartel The Zodiac, een geheime organisatie waarvan de identiteiten van de roterende leden gebaseerd werden op sterrenbeelden (zo vervulde Jake Fury, de broer van voormalig S.H.I.E.L.D.-opperhoofd Nick Fury, ooit de rol van Scorpio). Ditmaal wordt de dreiging van de Zodiac zo groot dat enkel de grootste Avengers deze kunnen stoppen.

De nieuwe Secret Avengers

Over de leden van het team in Avengers Assemble mag dan ook geen twijfel bestaan: het wordt gewoon de cast van de film! Dit betekent dat Captain America, Iron Man, Thor, Hawkeye, Black Widow en de Hulk ook terug in de comics gezamenlijk “Avengers Assemble!” zullen mogen roepen. We zien dat Hawkeye’s nieuwe kostuum geïnspireerd werd door het filmkostuum, dat dan weer zijn inspiratie haalde bij de Ultimate-versie van het personage. Interessant is ook dat Bruce Banner, aka de groene Hulk alweer de rangen van de Avengers zal vervoegen. De groene gigant was wel degelijk één van de oprichters van het team in hun debuut uit 1963, maar gaf het wegens vertrouwensproblemen al op na amper 2 issues. Thor zou bevestigd moeten zijn, maar is voorlopig nog afwezig op de vrijgegeven image. Waarschijnlijk wil Marvel ons gewoon nog even teasen met zijn mogelijke dood in Fear Itself en zijn tijdelijke vervanging door Tanarus als de nieuwe god van de donder.

De New Avengers tegen de nieuwe Dark Avengers

Het team van Avengers Assemble zal worden samengebracht door Captain America zelf, die uiteraard weer de leiderspositie zal vervullen. De kans is echter klein dat Cap na Fear Itself nog de top cop, aka de nieuwe Nick Fury, van het Marvel-universum zal spelen. Dit wordt mede gestaafd door de nieuwe aankondigingen rondom zijn black ops-team de Secret Avengers. Voorlopig wordt deze reeks nog geschreven door Warren Ellis (Red, Transmetropolitan), maar vanaf issue #21.1 in februari zal hij worden vervangen door Rick Remender (Uncanny X-Force, Venom en dus zelf geen onbekende tot het superhelden als black-ops-genre!). Remender zal dan weer de leiding van de Secret Avengers doorschuiven van Steve Rogers naar Hawkeye. Alweer een teken dat ze bij Marvel de boogschutter dichter bij zijn Ultimate- en filmincarnatie plaatsen (in het Ultimate-universum vervulde hij immers samen met Black Widow de black-ops-vleugel van de Ultimates). Verdere nieuwe leden van de Secret Avengers zullen Captain Britain, Flash Thompson als de nieuwe Venom, oer-Avenger Hank Pym als Giant-Man/Ant-Man en een Human Torch zijn. Hoewel Johnny Storm hoogstwaarschijnlijk wel zal terugkeren uit de dood in de pagina’s van Fantastic Four, lijkt deze Human Torch me echter ofwel Jim Hammond, de originele vlammende cyborg uit de jaren ’40, ofwel zijn voormalige sidekick Toro te zijn.

Storm als Avenger

Dat 2012 het jaar van de Avengers zal worden staat buiten kijf. Met Avengers Assemble wordt het totaal aantal Avengertitels op vijf gebracht. De nieuwe reeks vervoegt hierbij Avengers, New Avengers, Secret Avengers en Avengers Academy, die in 2012 een bezoek zullen krijgen van de Runaways! Terwijl de New Avengers zich klaarmaken voor de terugkeer van Norman Osborn, H.A.M.M.E.R. en de Dark Avengers zal men in de reguliere reeks Avengers vanaf issue #18 deze maand een nieuwe line-up voorstellen in de aanloop naar de grote Ultron-verhaallijn van 2012. Het meest opvallende nieuwe lid moet ongetwijfeld wel Ororo Munroe, aka Storm, zijn. Deze Afrikaanse schone die de mutante gave bezit om het weer te manipuleren, is natuurlijk vooral bekend van de X-Men, waar ze al meermaals de leiderschapspositie op zich heeft genomen. In 2006 trouwde ze met haar jeugdliefde T’Challa, aka de Black Panther, ex-Avenger en voormalige koning van Wakanda. Dat Storm in januari een Avenger wordt komt echter niet als een verrassing want enkele van haar teamgenoten in de X-Men deden dit haar al voor: Beast in 1976 en Wolverine in 2005. Storm maakte overigens sinds 2006 ook al deel uit van de Avengers in de Marvel Adventures-reeksen voor de jongste lezers onder ons.

Het belooft dus een zeer interessant jaar te worden voor Earth’s Mightiest Heroes, maar het lijkt nu al duidelijk dat voornamelijk de nieuwe reeks Avengers Assemble zal worden beschouwd als de Avengers-reeks en de ideale companion tot de film. Nieuwe lezers weten dus naar welke nieuwe nummer één ze mogen uitkijken!

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.