0
Posted 18/10/2011 by Yann in Comics
 
 

Jimmy Palmiotti en Amanda Conner brengen Captain Brooklyn tot leven

New York is de geboorteplaats van het superheldengenre. Jaarlijks vindt er New York Comic-con plaats, één van ‘s werelds grootste beurzen voor all things geeky. In het DC-universum zijn zowel Metropolis als Gotham City deels op deze stad gebaseerd, bij Marvel vinden we de Baxter Building in Manhattan, en is Spider-Man afkomstig van het stadsdeel Queens. Het dichtbevolkte en etnisch diverse Brooklyn lijkt een beetje vergeten te worden. Jimmy Palmiotti, Frank Tieri en Amanda Conner brengen daar nu verandering in, andermaal bij uitgeverij Image: “God zij dank voor Image Comics. Ze staan open voor het publiceren van wat voor zottigheid we ook uitvinden,” aldus Palmiotti.

Binnenkort komt Captain Brooklyn eraan, bericht USA Today. Het hoofdpersonage, Vinnie, is een heel gewone vent. Zijn grootvader wordt echter ziek, hij krijgt het aan de stok met een boel foute mensen, en zijn leven wordt één grote puinhoop. En dan krijgt hij er plots nog eens superkrachten bovenop (welke, dat wil Palmiotti nog niet vertellen). Vinnie weet niet wat hij ermee moet aanvangen, want hij heeft zijn krachten amper onder controle…

Wie The Pro gelezen heeft, zal dit wellicht bekend in de oren klinken. Frank Tieri bevestigt dan ook dat Captain Brooklyn een soort spirituele opvolger is. Palmiotti vindt hun nieuwe boek echter beter uitgewerkt, en belooft nog meer Loony Toons-achtig geweld en zwarte humor. “Jimmy en ik hebben een ziek gevoel voor humor, dat is de reden waarom we al jaren zo goed met elkaar kunnen opschieten,” zegt Tieri. Amanda Conner moet echter niet onderdoen: “De meest perverse dingen komen van haar,” beweert Palmiotti.

Jimmy Palmiotti en Amanda Conner

Het idee voor Captain Brooklyn ontstond tijdens een avondje uit. Tieri, die in Brooklyn woont, vertrok wat vroeger dan de rest van het gezelschap en iemand merkte op: “daar gaat Captain Brooklyn.” Amanda Conner begon meteen te schetsen op een servet: “Jimmy en ik probeerden ons voor te stellen hoe Frank als superheld zou zijn, en daarop bouwde ik verder,” vertelt ze. Het trio voegt er nog een pak kleurrijke personages aan toe, waaronder Vinnies grootvader, een sexy Russische buurvrouw en een hoop katten. Amanda Conner heeft iets met katten (zie ook: Power Girl).

Palmiotti en Tieri groeiden allebei op in Brooklyn, en kennen het stadsdeel dan ook door en door. Heel Brooklyn zal als decor voor het verhaal dienen. Het is een geweldige setting voor een comic, zegt Palmiotti (die met Garth Ennis ook al het misdaadverhaal Back to Brooklyn schreef). “Door er op te groeien, leer je street smart te zijn. Je leert er grote dromen te koesteren, en ze te doen uitkomen. Ik denk dat er iets in het water en de pizza zit.” Wij zijn benieuwd naar het resultaat daarvan, en houden jullie zeker op de hoogte!

Comments

comments


Yann

 
avatar
Eindredacteur, recensent en nieuwsposter Popcultuurliefhebber in het algemeen en comiclezer in 't bijzonder