0
Posted 17/10/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Review X-23 #15

He looks like runny pizza, I’m gonna puke.
Vomit later.

Na een traumatische strijd waarin Laura (X-23) haar trigger scent gebruikt werd om haar weer in een vechtlustige moordmachine te veranderen, werd ze bezocht door een mysterieuze vrouw die beweerde haar toekomst te vertegenwoordigen. Ze gaf Laura een enveloppe die twee dingen bevatte: geld en een naam. Deze naam was geen onbekende voor X-23, het ging namelijk om Alex Cimini, een jongeman wiens leven ze ooit spaarde toen ze onder bevel stond om zijn familie te doden. Samen met Gambit reisde Laura naar New York om daar Alex op te zoeken aan zijn universiteit. Voordat Laura de moed kon bijeenrapen om Alex aan te spreken, gebeurde er iets. Er was een ontploffing in een lab gevolgd door een mysterieuze flits waarna Laura geconfronteerd werd door een man met een raar symbool op zijn hoofd. Laura kon de man niet achtervolgen want ze werd tegengehouden door Spider-Man en de rest van de Future Foundation die enkele vragen voor haar hadden. De superheldenfamilie nam haar mee naar hun hoofdkwartier waar ze verzorgd werd maar ook bestudeerd door supernerd van dienst Reed Richards. In het Baxter Building maakte Laura kennis met alle leden van de Future Foundation en had ze ook een kort gesprek met wünderkind Valeria. Nadat deze ontdekte dat er een soort energie afkomt van Laura, Spider-Man en Sue Richards die aardbevingen veroorzaakt, bleek het drietal plots te verdwijnen!

Wanneer we onze drie helden weer terugzien in deze nieuwe issue, staan ze in een of andere heldimensie (bij gebrek aan een betere beschrijving). Het drietal is uiteraard zeer nerveus maar tijd om de omgeving te verkennen is hen echter niet gegund, ze worden namelijk vrij snel opgemerkt door de plaatselijke bevolking: een troep demonen met speren en een honger naar mensenvlees! Sue Storm maakt zich echter geen zorgen en zal de speren wel afweren met haar krachtveld, wat ze jammer genoeg niet op tijd beseft is dat ze geen krachtveld meer heeft … In een zeer heldhaftige actie springt X- 23 bovenop Sue om zelf de speren te incasseren maar de demonen overmeesteren het trio en beginnen hen op te peuzelen. Na deze vreselijke dood, bevinden ze zich ineens in een zwarte leegte met als enig gezelschap zichzelf en de Omega Force. Deze onthult zijn ware geschiedenis en waarschuwt het drietal, met in het bijzonder Laura, van een komend kwaad dat ze zal moeten verslaan zonder zijn hulp …

Schrijfster Marjorie Liu (NYX: No Way Home, Wolverine: Road to Hell) zet haar tot hiertoe vrij geslaagde run op het X-23-personage verder. Hoofdrolpersonage Laura blijft nog steeds dezelfde afstandelijke meid. Ze heeft ook nog altijd moeite met haar emoties en voelt zich dus redelijk tot zeer ongemakkelijk wanneer ze noodgedwongen moet samenwerken met de Future Foundation. Deze zijn namelijk meer een hechte familie dan een team en dit is iets waar de jonge Laura helemaal geen ervaring mee heeft. Ook de andere personages, hun karakteristieken en eigenaardigheden heeft de schrijfster nog steeds zeer goed onder de knie. We zien in deze issue wel enkele veranderingen in de jonge Laura, ze begint meer en meer een echt heldhaftige meid te worden!

Van Phil Noto (Avengers: The Origin, Namor: The First Mutant) zijn werk daarentegen ben ik persoonlijk iets minder overtuigd. Ik zou hem zeker en vast geen slechte tekenaar noemen want de man heeft duidelijk zijn vak onder de knie. Toch komt het bij mij over alsof hij wel techniek heeft maar geen ziel weet te leggen in zijn personages.  Bij een personage zoals X-23 is het noodzakelijk dat je haar amper tot geen emoties laat tonen, maar als je dan kijkt naar het team Future Foundation, draait bij hun alles om emoties vermits het een familie is bestaande uit zeer gevoelige mensen. De inkleuring verbetert hier jammer genoeg helemaal niets aan. Op bepaalde pagina’s hebben enkele personages zoals Laura en Sue Richard een soort blos rond hun neus alsof ze zat of verkouden zijn.

Al is het positief dat de stijl van Phil Noto niet verergerd is, kunnen nog steeds zijn tekenwerk en de inkleuring me nog niet overtuigen om deze comic te kopen. Toch maakt het verhaal van Marjorie Liu dit gelukkig meer dan goed. Al bij al hoop ik wel dat de Future Foundation niet te lang een deel zal uitmaken van deze verhaallijn zodat we terug wat meer X-23-actie kunnen krijgen en wat minder familiaal drama en dergerlijke. Ik vrees echter dat we nog eventjes met de Richards-familie opgescheept zitten.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be