0
Posted 16/10/2011 by Arno in Columns
 
 

Weekly dose of Fear Itself deel 23 – Hulk Vs Dracula, Ghost Rider en de toekomstplannen van deze column!

Welkom bij de 23e editie van Weekly dose of Fear Itself, jouw gids tot het Marvel-event van het jaar! Deze week zeggen we wederom vaarwel tot enkele tie-ins: de Fear Itself-verhaallijn in Ghost Rider wordt in issue #4 afgesloten en ook de miniserie Fear Itself – Hulk Vs Dracula komt met haar derde deel tot een einde. De vorige week nochtans ook aangekondigde Journey into Mystery #629 laat echter nog een weekje op zich wachten, terwijl de release van Avengers Academy #20 schijnbaar maar liefst twee weken werd verlaat!

Review: Ghost Rider #4
(schrijver: Rob Williams, tekenaar: Matthew Clark)

De explosie op het einde van de vorige issue bleek een lancering te zijn naar hogere oorden. De actie in Ghost Rider wordt in deze issue namelijk verplaatst naar een ruimtestation! Van hieruit wil Adam, dewelke de nieuwe Ghost Rider Alejandra manipuleert zoals een marionet, alle zonden van de mensheid wegbranden (en hierbij ook de macht van de Worthy Sin/Skadi afnemen). Het probleem is dat zonde inherent menselijk is en wanneer je deze wegneemt, er niet veel meer dan een hersenloze zombie van een mens overblijft. Johnny Blaze, de vroegere Ghost Rider die het zichzelf ondertussen al kwalijk begint te nemen dat hij zijn krachten opgaf, dient alweer de hulp in te roepen van zijn vroegere aartsvijand Mephisto voor een motor die in de ruimte kan rijden. Hij confronteert Adam en Alejandra en zorgt er enigszins voor dat deze nieuwe Ghost Rider onder de controle van haar manipulator vandaan komt. Net zoals bij Danny Ketch in de jaren ’90, wil Johnny Blaze hierna als een soort mentor fungeren voor de nieuwe Ghost Rider Alejandra.

Williams levert een degelijke conclusie tot zijn Fear Itself-verhaallijn en zet mooi de status quo van de nieuwe Ghost Rider op. Alejandra’s oorsprongsverhaal lijkt echter nog niet te eindigen, maar de relevantie tot Fear Itself is bij deze schijnbaar wel afgelopen. De tekeningen van Matt Clark waren bij momenten wel vrij inconsistent, maar het algemene verhaal dient er niet onder te leiden. Al bij al is deze Ghost Rider dus een zeer degelijke tie-in geweest met voldoende relevantie tot het event, maar hieraan geen overdaad waardoor ook de fans van de individuele Ghost Rider-saga zonder problemen kunnen volgen.

Review: Fear Itself – Hulk Vs Dracula #3 van 3
(schrijver: Victor Gischler, tekenaar: Ryan Stegman)

Ik verkondigde vorige week in de review van de tweede issue al dat met dit derde en laatste deel de miniserie Fear Itself – Hulk Vs Dracula eindelijk wel haar titel letterlijk zou waarmaken. Nu ik het derde deel in mijn handen heb blijkt dit echter niet zozeer het geval te zijn. Ja, de tot Worthy getransformeerde Hulk blijft zich een weg smashen doorheen de vele monsterlijke en vampirische troepen van Dracula, maar tot een werkelijk epische confrontatie tussen de twee giganten komt het niet echt. Dit hebben we te danken aan de zeer tijdige interventie van Betty Ross, de ex-vrouw van Bruce Banner die sinds een tijdje zelf een monsterlijke alter ego bezit als de Red She-Hulk. Dankzij de liefde die zowel Bruce Banner als de Hulk voor Betty voelen, geraakt hij echt wel zeer snel van de invloed van de Serpent verlost. En dat net op tijd voor de relaunch van zijn soloreeks! De brokstukken van de hamer die hij als Nul droeg blijven echter wel op het domein van Dracula liggen…

Hoewel Gischler en Stegman een vrij lichte, maar actievolle minireeks afleverden, slaan beide heren in deze laatste issue de bal wat mis. Het geheel wordt gewoonweg te snel afgerond met als enige reden alle grote personages klaar te zetten voor de volgende events waarin ze ongetwijfeld een rol zullen spelen. Een vierde deel – zoals bij de eveneens zeer actievolle Fear Itself – The Deep – had wonderen kunnen doen, maar helaas! Ten slotte kon ook het nieuwe team The Forgiven, voor wie deze minireeks als een soort showcase moest dienen, me niet overtuigen. Deze vampirische krijgers, euhm, sucken gewoon.

Tot zover deze zowat kortste Weekly dose of Fear Itself ooit! Volgende week belooft het dan weer wel de belangrijkste editie van allemaal te worden, want dan zal Fear Itself #7 – Thor’s Day – de langverwachte laatste issue van de kernreeks – verschijnen en zich meteen aan een review mogen verwachten! Daarnaast hebben we ook nog reviews in petto van Fear Itself – The Home Front #7, Fear Itself – Youth in Revolt #6, Invincible Iron Man #509 en Journey into Mystery #629!

De nabije toekomst van deze column

Weekly dose of Fear Itself zal echter met de opkomende 24e editie nog niet aan haar laatste toe zijn, want we doen er de week daarop nog eentje bij! Niet alleen omdat 25 zo’n mooi getal is om mee af te sluiten, maar ook omdat de tie-ins The Mighty Thor #7, Journey into Mystery #630, New Mutants #32 en Avengers Academy #20 pas een week na het einde van het event zullen verschijnen! Ten slotte zal er in het eerste weekend van november nog een allerlaatstegigantische terugblik op het Marvel-event van 2011 komen. Hierin kijken we naar de wijze waarop de verschillende tie-ins zullen worden gebundeld in trade paperbacks en hardcovers en oordelen we meteen ook welke reeksen nu de moeite waren en welke niet. Graag tot volgende week!

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.