4
Posted 15/10/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

The Wolverine goes R-rated?

We moeten nog lang wachten tot acteur Hugh Jackman (The Fountain, The Prestige) eindelijk weer eens in de huid van ieders favoriete, kleine harige Candees zal kruipen! The Wolverine staat gepland voor 2012 maar de opnames kenden reeds vele vertragingen, waardoor de film steeds werd uitgesteld. Ondertussen wordt onze goede vriend Hugh ook een jaartje ouder en dat is niet handig als je zo’n fysieke rol moet spelen, zeker mits Wolverine zelf er helemaal niet ouder op wordt. Toch hebben we wat interessant nieuws voor jullie. In een recent interview met MTV vertelde Jackman dat er een goede kans is dat The Wolverine een “hard R-rating” zal krijgen.

Dit wil zeggen dat Wolverine wel eens bloederiger zou gaan afrekenen met zijn vele vijanden en het gevloek ook iets meer aanwezig zal zijn. Al vond ik de manier waarop Logan afrekende met Stryker zijn invasie in het X-Mansion in X-2 reeds tamelijk brutaal voor een familiefilm en best een coole scène. Dat terzijde, zal geen enkele Wolverine fan mij ongelijk geven wanneer ik zeg dat de Wolverine die we in de films zien, een tammere versie is van diegene waar zovelen van ons mee opgegroeid zijn in de comics! Zoals Jean Grey in X-Men: The Last Stand tegen Logan zegt: Professor Xavier heeft hem getemd en het wilde beest is weg!

Eerder dit jaar, liet Hugh Jackman al weten dat hij nog meer ging trainen om een nog meer gespierde Wolverine te kunnen neerzetten. Ook gingen ze de film zodanig filmen opdat Jackman niet al te groot zou lijken, want iedereen weet dat Wolverine in de comics niet de grootste jongen in het clubhuis is. Nu lijkt hij ook van plan te zijn om het karakter van Wolverine nog meer waarheidsgetrouw te krijgen:

There’s such great temptation to make an R-rated Wolverine. I’ve always felt that. I know a lot of fans would like that. I totally get it. If there was ever a superhero that was going to be R-rated, it’s Wolverine. So my thing is, which [director] James Mangold and I talked about, is let’s not put it off the table. There’s even a talk of us doing two versions, as in finding a way for us to do both as you shoot it, which could be really cool.

Het feit dat Hugh Jackman hier spreekt over twee verschillende versies van dezelfde film, is eigenlijk niet zo raar als je op het eerste gezicht misschien denkt. Dankzij de drie X-Men films die niet enkel op de oudere fans gericht zijn, maar ook op de jongere, moest het geweld in toom gehouden worden. Mede hierdoor zag je nooit hoe Wolverine in de comics met zijn vijanden afrekent: bloeddorstig en zonder erbij na te denken! Ze zeggen misschien wel enkele keren dat Wolverine een woest beest is, maar dit merkte je niet echt. Nu dat Hugh Jackman een meer waarheidsgetrouwe Wolverine wil neerzetten, zou de film misschien niet meer zo geschikt zijn voor de jongere fans. In Amerika bestaat de censuurcommissie namelijk uit enorme seutjes. En vermits Wolverine dankzij de eerder vermelde trilogie nu ook zeer jonge fans heeft, lijkt het uitbrengen van twee versies een logische keuze want hiermee zouden Jackman en Mangold zowel de oude als de jonge fans tevreden kunnen stellen!

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be