0
Posted 14/10/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Review: Batman & Robin #2

There’s a part of Damian that’s broken. And it’s my job … my responsibility to fix him.

Batman zal altijd een Robin nodig hebben, en nu is deze Robin niemand minder dan Bruce zijn eigen zoon: de moordlustige en arrogante Damian Wayne. Daar waar we in het vorige volume een grimmige Robin en een grappen makende Batman kregen, hebben we nu een grimmige Robin die zijn killerinstinct onderdrukt en een grimmige Batman die zich zorgen maakt om zijn zoon.

Het verhaal begint in Wayne Manor waar Bruce Wayne in een gesprek met zijn trouwe butler, Alfred Pennyworth onthult dat hij zich enorm zorgen maakt om zijn zoon Damian. Bruce ziet het namelijk als zijn schuld dat Damian is wie hij is. Als hij nooit had toegegeven aan zijn gevoelens voor Talia, dan had er van Damian en zijn slechte jeugd nooit sprake geweest! Daarom, zegt Bruce, is het zijn verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat hij zijn zoon verandert en een kans heeft op een normaal leven. Maar ook hier zegt hij dat hij reeds gefaald heeft door Damian zijn nieuwe Robin te laten worden. Bruce weet niet hoe hij een vader moet zijn en Damian weet niet hoe hij een gelukkige jongeman moet zijn. Toch toont Damian tijdens zijn trainingen en hun laatste missie dat hij zijn gewelddadige neigingen meer en meer onder controle begint te krijgen! Alfred, die zoals altijd een oogje in het zeil houdt, maakt zich echter zorgen over nachtelijke patrouilles en de intense training die de jongen voor zichzelf opstelt en doet dus wat hij kan om Bruce aan te sporen een goede vader te worden! Gotham City zou natuurlijk Gotham City niet zijn als er niet van alles begint mis te lopen. Zo is er een mysterieuze figuur die Batman en Robin in de gaten houdt tijdens één van hun missies en achteraf de gevangen criminelen doodt die zij achterlieten voor de politie! Vermoedelijk om zijn jonge zoon een vriend te geven, koopt Bruce een Deense Dog (Batman Beyond-fans glunderen nu ineens!). Maar ook hier is hem geen rust gegund en wordt hij benaderd door een figuur uit zijn verleden. Deze Morgan vindt namelijk dat Bruce zijn strijd tegen de misdaad verkeerd begaat en hij geen recht heeft er een franchise van te maken …

Peter J. Tomasi (The Outsiders, Blackest Night: Batman) laat Bruce zijn queeste om zijn leven te verbeteren verder zetten. Ditmaal concentreert hij zich meer en meer op het welzijn van Damian, maar toch doet ie het nog niet echt goed. Als fan van het vorige volume mis ik de interactie tussen Damian Wayne en Dick Grayson. Tomasi schrijft een echt goed verhaal, maar ik ben nog niet 100% fan van deze vader-en-zoon-relatie. Toch is het een titel die ik zal blijven volgen omdat de actie zeer goed ligt en de onderliggende intriges mij wel (no pun intended) intrigeren. Naast Batman zijn soloreeks en die van Nightwing, vind ik dit nog steeds de best geschreven Batmantitel!

Patrick Gleason (Aquaman, Green Lantern Corps: Recharge) doet nog steeds het tekenwerk en levert, net zoals in Green Lantern Corps: Recharge, een comic af die niet zo goed getekend is als hij zou moeten zijn. Gleason kan namelijk beter. Net als in Recharge zijn de gezichten niet altijd even goed getekend en zien personages er soms te anders uit dan op de vorige pagina’s. Bij momenten komt het over alsof het allemaal tamelijk snel afgewerkt moest worden. Ook ben ik geen fan van de manier waarop hij Bruce Wayne tekent (hij heeft vaak een enorm prominente kin en kaaklijn, maar je moet er nu niet in overdrijven!). Alfred kijkt dan weer vaak alsof hij op een citroen zit te bijten. Zijn gezichten in het algemeen zijn dus vaak niet wat ze moeten zijn maar toch zijn de actiescènes redelijk goed in beeld gebracht! En, weer net zoals in Green Lantern Corps: Recharge, zijn de achtergronden en de decors prachtig getekend. Damian toont zo ook enkel emotie wanneer hij aan het vechten is dus Gleason verstaat zijn personages best!

Uiteindelijk vind ik dit nog steeds een must-read voor fans van Batman. De tekenstijl zit soms wel eens tegen maar de intrigerende verhaallijn maakt dit meer dan goed. Als je graag actie hebt met een klein beetje emotie, dan is deze comic best interessant. Al mis ik nog steeds dat gevoel dat het vorige volume me gaf, denk ik dat dit wel zal terugkomen!

 

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be