1
Posted 14/10/2011 by Arno in Comics
 
 

Een nieuwe releasedatum en regisseuse voor Thor 2

Hij heeft deze zomer wereldwijd om en bij de 448 miljoen dollar aan de filmkassa binnengehaald en was daarmee veruit de meest succesvolle comicbookverfilming van het afgelopen jaar. Ik heb het natuurlijk over Thor, Marvel Studios hun hier bij Brainfreeze zeer goed ontvangen verfilming van de Asgardiaanse dondergod. De film werd zonet uitgebracht op DVD en Blu-Ray en zowel Thor als zijn stiefbroer Loki zullen volgende zomer uiteraard terugkeren in The Avengers, maar met het succes van zijn eerste solofilm kon ook een ware sequel natuurlijk niet uitblijven.

Stilaan beginnen de eerste nieuwsfeitjes over Thor 2 binnen te sijpelen, maar spijtig genoeg moeten we al meteen een vertraging melden. De film stond eerder al gepland voor juli 2013, maar werd zopas verlaat tot 15 november, 2013. De reden hiervoor is dat Disney – waarvan Marvel sinds enige tijd een deel van uitmaakt – plaats wil maken voor hun lang uitgestelde verfilming van de westernklassieker The Lone Ranger met Johnny Depp. Hierdoor wordt het filmschema van de studio grondig dooreen geschud. Iron Man 3, de derde solofilm van Thor zijn mede-Avenger onder regie van Shane Black, blijft hier voorlopig echter nog van gespaard en staat nog steeds gepland voor 3 mei, 2013.

Acteurs Chris Hemsworth (Thor), Tom Hiddleston (Loki) en Natalie Portman (Jane Foster) hebben alvast bevestigd om zeker en vast terug te keren in Thor 2. Kenneth Branagh, de regisseur van de eerste film, zal echter plaats moeten maken voor de nieuwe regisseuse Patty Jenkins (Monster). Uiteraard is het nog veel te vroeg om te speculeren over de details van de film, maar Jenkins liet alvast weten dat de avonturen van Thor en zijn geliefde Jane Foster zich ditmaal niet zullen beperken tot Asgard en ons eigenste Midgard (en dat tikkeltje Jotunheim). Een reis doorheen de rest van de Nine Worlds, dewelke allen met elkaar worden verbonden door Yggdrasil (de World Tree), is bij deze dus niet uitgesloten! Zal de dondergod een bezoekje brengen aan de duistere elven van Svartalfheim? De Hel van Hela? Het vuurrijk Muspulheim geregeerd door de vuurdemon Surtur? Laat maar komen!

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.