0
Posted 12/10/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Review: New Avengers #16.1

I’m getting restless …

Avengers-aanvoerder Steve Rogers heeft Luke Cage, Jessica Jones, Ms. Marvel, Mockingbird, Spider-Man, Wolverine, Iron Fist, Doctor Strange en the Thing de sleutels van het Avengers mansion gegeven. Verder hebben ze nog een liason van Rogers zelf gekregen in de controversiële persona van Ms. Hand en krijgen ze vrij spel om de wereld van allerlei ongein en kwaad te beschermen, op eender welke manier die zij noodzakelijk achten. Zij vormen samen de New Avengers!

Zoals zo vaak het geval is, zitten de New Avengers weer eens te relaxen en te genieten van een uitgebreide maaltijd wanneer Luke Cage en Jessica Jones nog maar eens over hun baby moeten praten. Er worden enkele zeer flauwe moppen uitgewisseld over de geur van een volle pamper, een natte Hank McCoy en meer smakeloze dingen. Gelukkig onderbreekt Ms. Hand de luierende New Avengers en vertelt ze dat de New Avengers een nieuwe missie hebben. Steve Rogers wil namelijk dat zij persoonlijk Norman Osborn begeleiden wanneer deze van The Raft overgeplaatst wordt. Osborn moet namelijk voor een internationale rechtbank verschijnen voor zijn vele misdaden, waaronder deze tijdens Siege. In zijn cel zien we dat Norman nog steeds conversaties voert met zijn alter ego, de Green Goblin en dat deze op iets wacht. Over de ganse wereld zijn namelijk steeds meer en meer leden van de zogenaamde Goblin Cult en fracties die nog overblijven van Osborn zijn H.A.M.M.E.R.-organisatie die om een of ander reden denken dat Osborn de weg naar een betere en veilige toekomst zal inluiden!

Brian Michael Bendis (House of M, Secret Invasion) brengt enkele grappige momenten maar over het algemeen zet hij weer Luke Cage en Jessica Jones in de spotlight. Ik weet dat hij trots is op zijn Aliasreeks maar hij moet onze neus hier niet gedurende een halve comic inwrijven. We herinneren ons heus deze reeks nog mijnheer Bendis! Er is niet veel actie in het eerste deel van de comic vermits de New Avengers gewoon aan tafel zitten en anekdotes en gefaalde moppen over pampers en stinkende baby’s uitwisselen. Er wordt geen aandacht gegeven aan de echte ontwikkeling van de personages en het weinige beetje actie naar het einde stelt ook teleur. Deze comic is een aanloop naar een andere, mogelijk grootse verhaallijn maar het is allesbehalve een aanlokkelijke aanloop …

Tekenaar Neal Adams (Superman vs. Muhammad Ali, The Avengers) is toch een redelijk grote naam in de wijde wereld van comics en ook dé reden dat ik deze issue vastnam! Je kunt je dus vast wel inbeelden dat ik grootse verwachtingen had voor de tekenstijl in deze comic. Jammer genoeg, worden deze niet voldaan. Integendeel zelfs, Neal Adams stelt me met zijn werk voor deze New Avengers #16.1 zelfs zwaar teleur! Van consistentie is hier in deze issue niet veel sprake. Het is niet omdat een bepaald personage er mooi uitziet in het ene paneeltje dat dit ook zo zal zijn in een ander paneeltje. Het is zelfs zo erg dat ze op één pagina er soms anders uit zien! Neem als voorbeeld de schurk van dienst: Norman Osborn. Misschien omdat Neal Adams nog van de oude stempel is, heeft deze zijn bizarre kapsel terug en dat stoort niet. Wat echter wel stoort aan de manier waarop Adams dit personage tekent, is dat hij er in het begin redelijk oud uitziet (pakweg tussen de 40 en de 50 jaar) en dan nadien ineens veel jonger en virieler oogt!

Net zoals met de New Avengers Annual #1 stelt Brain Michael Bendis mij weer teleur. De bedoeling van Marvel haar Point One-initiatief is om nieuwe lezers aan te lokken en ze een gemakkelijk instappunt voor een bepaalde reeks te geven. Bendis slaagt er in om op beide punten te falen. Als dit hun instappunt is voor de New Avengers dan zeg ik : “Nee, Dank u”.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be