0
Posted 12/10/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Review: Moon Knight #6

How have you managed to survive in this world being as moronically stupid as you all seem to be?!

De mentaal onstabiele huurling Mark Spector werd voor dood achtergelaten bij een Egyptische tempel. Nu gelooft Spector dat hij terug tot leven werd gebracht door de oude God Konshu om zo diens avatar te zijn op de aarde. Wanneer het nacht wordt, doet Spector de mantel van Konshu aan en strijdt hij tegen de duisternis als Moon Knight!

Onlangs is Mark Spector opgedoken in Los Angeles waar hij gekend staat als de maker en producer van de immens populaire televisieserie The Legend of Konshu. Wanneer hij op een nachtelijke patrouille er in slaagt een illegale levering van een Ultronrobot te onderscheppen, begint zijn strijd tegen de misdaad in LA pas echt. Met zijn nieuwe gespleten persoonlijkheden gebaseerd op Spider-Man, Captain America en Wolverine, confronteert hij de mysterieuze Snapdragon en onthult zo per ongeluk undercover Avenger Echo haar dekmantel. Hoewel Spector haar voorstelt om samen te werken, gaat Echo hier niet echt op in omdat ze zijn reputatie kent. Wanneer Snapdragon, die voor de ongrijpbare Kingpin van LA werkt, de Night Shift op Moon Knight en Echo afstuurt leidt dit tot een bloederig gevecht. Na afloop maakt Spector avances naar Echo en klopt ze hem K.O. Omdat ze faalden, moeten de Night Shift voor Snapdragon verschijnen. Ondertussen komt Moon Knight meer en meer in de media. En wat gebeurd er wanneer de echte Avengers komen opdagen?!

Brian Michael Bendis (Ultimate Comics Spider-Man, Mighty Avengers) zet de avonturen van de krankzinnige Moon Knight voort in deze zesde issue. Eén van de dingen die me ietsjes stoorde aan het eerste en tweede issue zijn echter nog steeds aanwezig: er gebeurt voorlopig zeer weinig in deze reeks. Ook al vermoedde je als lezer wel al dat Captain America, Wolverine en Spider-Man niet echt Moon Knight aan het helpen waren, dit wordt (zoals zoveel dingen bij Marvel) echter veel te snel onthuld. Bendis had van mij gerust mogen spelen met het idee dat Mark Spector al dan niet genezen is. Ondanks deze slakkengang en de weinige gebeurtenissen, blijft ik deze reeks nog steeds lezen en kijk ik iedere keer uit naar de volgende issue. Voorlopig is deze reeks bij Bendis dus in goede handen maar er mag wel eens iets meer in beginnen gebeuren.

Alex Maleev (Daredevil, Spider Woman) is na zes issues nog steeds de tekenaar voor deze Moon Knight, wat me enigszins verbaast omdat het een Marvel Comic is. Om eerlijk te zijn ben ik geen fan van Maleev zijn tekenstijl maar toch (wonder boven wonder) past het fantastisch goed bij het verhaal dat Bendis ons wil vertellen en de sfeer die hij creëert! Het geheel is zeer krassig en de vrouwelijke gezichten zien er soms zeer mannelijk uit, maar als lezer weet je ook dat Mark Spector de wereld op een zeer maffe/rare manier bekijkt. Het kan zijn dat dit de bedoeling is maar het kan ook gewoon toeval zijn.

Na zes issues blijft deze reeks nog boeien en blijft Moon Knight gelukkig weg bij events zoals Fear Itself en Spider-Island. Hij heeft geen team-ups nodig vermits de meeste Avengers toch vertegenwoordigd worden als zijn vele gespleten persoonlijkheden. Toch vind ik dat het tijd wordt dat Brian Michael Bendis echt eens iets groots of vernieuwends met het personage gaat doen.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be