1
Posted 12/10/2011 by Arno in Comics
 
 

Batman: Arkham City – Nightwing als vierde speelbaar personage + DLC-nieuws!

Volgende week is het eindelijk zover! Batman: Arkham City, de langverwachte sequel op Batman: Arkham Asylum uit 2009 – dat zelfs het Guinness wereldrecord behaalde als de best gereviewde superheldengame ooit – zal vanaf 18 oktober in de winkelrekken liggen. Spelers zullen alweer in de huid van Batman kunnen kruipen en ditmaal de orde in de straten van een afgesloten deel van Gotham City trachten te bewaren. Dat we in de game naast Batman ook gedurende enkele missies met Catwoman kunnen spelen, is al langer geweten. Ook raakte nog niet zo heel lang geleden bekend dat Tim Drake, aka de derde Robin, een speelbaar personage zou worden in de Challenge Maps (zijwaartse missies dewelke zich voornamelijk op actie focussen). Maar onlangs verblijdde Rocksteady Studios Batmanfans overal ter wereld wanneer ze eindelijk officieel bevestigden dat niemand minder dan Dick Grayson, Batman’s allereerste Robin, in zijn huidige superheldenidentiteit als Nightwing bespeelbaar zal zijn!

Nightwing, over wie je zowat alles kan lezen in deze recente DCnU-Special, zal net zoals Robin bespeelbaar worden in alle Challenge Maps. Terwijl de jongere Tim Drake als Robin voor deze game een vrij donkere, realistische make-over kreeg, wordt Nightwing vrij herkenbaar gehouden voor menig comiclezer. Zo behoudt hij zijn blauwe kostuum uit zijn 150 issues tellende soloreeks van voor de DC-relaunch en zijn welbekende nightsticks. Verder zal ook hij, net zoals zijn mentor Batman en opvolger Robin, voorzien worden van verschillende alternatieve skins. De eerste hiervan zal zijn look worden uit Batman: The Animated Series uit de jaren ’90.

Terwijl Robin bij de release van de game voorlopig enkel als een exclusief DLC-personage beschikbaar zal zijn bij Best Buy in de Verenigde Staten en Gamestop in het Verenigd Koninkrijk, zal het DLC-pakket met Nightwing, zijn extra skin alsook twee extra Challenge Maps wereldwijd beschikbaar worden gemaakt op 1 november. Het DLC-pakket met Robin, zijn extra skins en Challenge Maps zal nog geen maand later uiteindelijk ook voor alle spelers beschikbaar worden gemaakt, dit op 22 november. Beide DLC-pakketten kosten elk 6.99 dollar (PS3) of 560 Microsoft Points (XBox 360). Ook al is het maar in enkele zijwaartse missies, kijk ik er toch alvast naarstig naar uit om mijn favoriete ex-sidekick los te laten op het gespuis van Arkham City. Het zou verdorie gaan tijd worden!

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.