1
Posted 11/10/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Review: Huntress #1

I wonder how many corpses I’ll leave behind on this trip?

Voor zij die schrik hadden dat er in het DCnU geen plaats was voor de mooie en gevaarlijke Huntress: wees gerust, ze is er weer! Huntress krijgt namelijk een zesdelige miniserie die haar status quo in het DCnU zowat zal bepalen. Omdat Batman hier terug een pakje jonger is, en om nodeloze verwarring te vermijden, is deze Huntress uiteraard Helena Bertinelli en niet Helena Wayne. Of men er bij DC Comics in slaagt om haar terugkeer succesvol te maken, dat kun je hier lezen.

Het verhaal begint in Italië wanneer een beeldschone vrouw uit een privévliegtuig stapt en naar Napels trekt. Overal ligt vuilnis langs de weg, een teken dat Berlusconi de stakende vuilnismannen nog niet betaald heeft wat ze willen. De vrouw heeft er zo ook haar mening over en terwijl ze haar koffers uitpakt, komen we te weten dat ze niet alleen van Gotham City afkomstig is maar dat ze ook nog eens zwaarbewapend Italië is binnengevlogen! Al snel blijkt dat deze vrouwelijke schone niemand minder is dan Helena Bertinelli, die bij de fans beter gekend is als haar alter ego Huntress! Maar wat doet Huntress dan nu juist in Napels? Ze is op jacht naar een gevaarlijke, en in haar ogen vuile, prooi die door de Italiaanse gangsters naar Gotham City gesmokkeld wordt en zij zal deze containers koste wat koste tegenhouden. Wat Huntress in de haven aantreft, gaat echter haar ergste nachtmerries te boven: er worden jonge Arabische vrouwen door vrouwenhandelaars naar Gotham City gesmokkeld! Om het nog erger te maken, worden deze weerloze vrouwen samen met een lading automatische geweren in een container opgesloten. Gelukkig voor hen, zijn de aanwezige gangsters geen partij voor onze stoere heldin. Na deze gewaagde en geslaagde redding, trekt Helena met haar bewijs naar een Italiaanse reporter die, net zoals zij, wil dat deze smokkelaars voor het gerecht gesleept worden. Uiteindelijk zal ze undercover gaan om meer te weten te komen…

De man die de terugkeer van Huntress mocht neerpennen is Paul Levitz (Legion of Super-Heroes, Batman), zeker geen onbekende naam bij de fans van DC Comics. Toen ik dit las, besloot ik dus ook om deze reeks te volgen, ik ben namelijk geen fan van het personage maar wel van Paul Levitz! Wat ik vooral leuk vind aan deze eerste issue van Huntress is de humor die Levitz in zijn werk laat vloeien. Zo vergelijkt Helena zich een paar keer met Batman op een manier die ervoor zorgt dat je als lezer niet anders kan dan vermoeden dat Huntress toch best wel opkijkt naar Gotham haar Dark Knight! Ook al gebeurde er niet bijster veel in deze eerste issue, krijg je als lezer toch een zeer goed beeld van Huntress haar persoonlijkheid en haar bedoelingen. Dit zorgt er tevens voor dat je staat te popelen op de tweede issue!

Het tekenwerk werd verzorgd door Marcus To (Soulfire: Chaos Reign, Red Robin). Ik weet niet of hij het met opzet doet, maar het valt mij op dat Huntress nogal veel op haar onderlip bijt (een beetje een of andere zenuwtic die soms te boven komt en best een leuk detail). Verder is Marcus To zijn tekenstijl zeer mooi en verzorgd. De actie is redelijk goed in beeld gebracht maar zou van mij toch iets meer dynamisch getekend mogen worden. Ook kijkt Helena gedurende de comic nogal vaak met een emotieloze blik, alsof ze bodemloos is. Buiten dat heb ik niet echt iets aan te merken op de tekenstijl, al kan het geen kwaad dat To enkele van deze foutjes wegwerkt in de tweede issue.

Dit was mijn allereerste Huntresscomic. Ik kende haar enkel van haar gastoptredens in Batman zijn avonturen. Bij deze moet ik zeggen dat ik na deze issue graag meer van haar wil lezen en dit zeker ook van plan ben. Of dit een geheel nieuw origineverhaal voor het personage wordt, kan ik nu nog niet zeggen maar ik kijk alvast uit naar de volgende issues!

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be