0
Posted 10/10/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Andy Kubert in bed met Action Comics

Het viel te verwachten toen de Powers That Be bij DC Comics aankondigden dat hun reeksen maandelijks en zonder vertraging gingen uitkomen dat er regelmatig veranderingen gingen komen in de creatieve teams achter bepaalde reeksen. Met de New York Comic-Con in het vooruitzicht heeft DC alvast een grote verandering aangekondigd voor het DCnU! Tekenaar Rags Morales (Countdown to Infinite Crisis, Batman Confidential) die momenteel met schrijver Grant Morrison (All Star Superman, Batman Inc.) samenwerkt aan de overal bejubelde relaunch van Action Comics, zal vervangen worden.

Uiteraard heeft men bij DC Comics niet zomaar eender welke tekenaar aangesproken om Rags Morales te vervangen. Op hun site The Source kunnen we lezen dat ze Andy Kubert (Batman & Son, Whatever Happened to the Caped Crusader?, Flashpoint) hebben ingehuurd om te werken aan Action Comics #5 en #6. Of dit goed nieuws is? De jonge Kubert kan behoorlijk goed tekenen en heeft in het verleden reeds een tamelijk succesvolle samenwerking achter de rug met Grant Morrison dus het lijkt me veilig om te veronderstellen dat dit een goed team is. Persoonlijk kijk ik alvast uit naar deze twee issues. Wie hij zal mogen tekenen is nog niet zeker maar het gerucht doet de ronde dat zowel het Legion of Super-Heroes als Krypto wel eens een gastoptreden zouden kunnen maken! De fans van Rags Morales moeten echter niet beginnen wanhopen, want het is officieel aangekondigd dat hij zal terugkeren om te werken aan de zevende issue!

Andy Kubert had alvast het volgende te zeggen over Action Comics en waarom hij de job aannam:

When Editor Matt Idelson asked if I would be interested and/or able to fit into my schedule two upcoming issues of Action Comics with Grant, I couldn’t say no.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be