0
Posted 09/10/2011 by Arno in Columns
 
 

Weekly dose of Fear Itself deel 22 – Journey into Mystery, The Deep, Hulk Vs Dracula en een eerste kijk op The Fearless!

Welkom bij een nieuwe Weekly dose of Fear Itself, jouw gids tot het Marvel-event van het jaar! Deze week hebben we de overgebleven reviews van de vorige keer in petto, namelijk Fear Itself – The Deep #4, Journey into Mystery #628 en Fear Itself – Hulk Vs Dracula #2! Je kan onderaan deze pagina ook een preview bekijken van The Fearless, een nieuwe tweewekelijkse serie met Valkyrie en Sin in de hoofdrollen dewelke belooft de losse eindjes van Fear Itself aan elkaar te knopen.

Review: Fear Itself – The Deep #4 van 4 (schrijver: Cullen Bunn, tekenaar: Lee Garbett)

Met dit vierde en laatste issue van Fear Itself – The Deep zijn we aangekomen in level 4 en de final boss Attuma. Ik schreef eerder al dat de actievolle minireeks zeker in de laatste twee issues als een arcade videogame in comicvorm begon aan te voelen, en daar komt met dit laatste deel weinig verandering in (niet dat er daarmee iets mis is natuurlijk). Het eindgevecht van de nieuwe Defenders, een heel resem oude Defenders en zelfs Defenders for a day – tegen de tot Worthy getransformeerde Attuma – voelt zeer episch aan: Fastball specials, de enorm machtige magische spreuken van Dr. Strange, de kosmische macht van de Silver Surfer en natuurlijk Namor heerser van Atlantis, die zijn angst overwint en hardhandig zijn troon terug opeist van zijn oude vijand. Bunn en Garbett leveren een enorm leuk einde voor wat uiteindelijk een zeer degelijke miniserie bleek, en dus ook een goed begin voor de nieuwe Defenders-reeks die er in november zit aan te komen. Aanrader!

Review: Fear Itself – Hulk Vs Dracula #2 van 3 (schrijver: Victor Gischler, tekenaar: Ryan Stegman)

De tot de Worthy Nul getransformeerde Hulk blijft zich een weg doorheen de troepen van de übervampier Dracula smashen. De gigantische hoop monsters (waarvan vele uit de Marvel comics van de jaren ’50 leken te komen) die Dracula op de Hulk afstuurde haalden praktisch niets uit. Later in de issue worden ook The Forgiven, een verbannen eliteteam van vampirische krijgers, op de Hulk afgestuurd. Drie keer raden hoe goed dat afloopt…

Victor Gischler en Ryan Stegman leveren alweer een solide, actievolle issue af. De plot blijft natuurlijk vrij dunnetjes, maar met nog maar één issue te gaan vind ik het persoonlijk niet zo erg dat de actie vooropgesteld wordt. Volgende week verschijnt al het derde en laatste deel, waarin de reeks waarschijnlijk wel haar titel zal waarmaken…

Review: Journey into Mystery #628 (schrijver: Kieron Gillen, tekenaar: Whilce Portacio)

Na de korte maar lichtjes prachtige omweg met Mephisto in de vorige issue, krijgen we in dit deel terug een deel van het verhaal met de jonge Loki en zijn poging om zijn broer Thor en de volledige  Nine Realms van de Serpent te redden. Gewapend met het Destroyer-harnas en de schaduwversie van Surtur‘s Twilight Sword, dringen Loki en zijn team het Dark Asgard van de Serpent binnen. Hun tocht bevat opnieuw de leuke mix van humor, magie en actie waar Kieron Gillen zijn run op de reeks vol van staat. Tekenaar Doug Braithwaite wordt hierin vervangen door Whilce Portacio (Uncanny X-Men, Wetworks). Hoewel Portacio niet hetzelfde niveau haalt als zijn voorganger, geeft zijn flashy tekenstijl de actie desalniettemin goed weer. Hij opent de issue ook met een volledige shot van Thor in zijn nieuwe harnas om de Serpent tegen te gaan. Ja, daar scoor je als tekenaar nu eenmaal punten mee…

Tot zover deze iets kortere Weekly dose of Fear Itself (ja, het begint op te vallen dat het event op haar einde begint te lopen, niet?). Volgende week zijn we er uiteraard weer met reviews van Fear Itself – Hulk Vs Dracula #3, Avengers Academy #20, Journey into Mystery #629 en Ghost Rider #4! Allen zijn ze zowat *gasp!* de laatste delen van hun Fear Itself tie-ins. Geniet nog even van de preview van de eerste issue van The Fearless door het schrijversteam van Matt Fraction, Cullen Bunn en Christopher Yost en de tekenaars Mark Bagley en Paul Pelletier en graag tot volgende week!

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.