3
Posted 09/10/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

GEEN nieuwe regisseur voor Judge Dredd film *update*

Het ziet er naar uit dat The Wolverine niet de enige superheldenfilm is die in de problemen is beland. Pete Travis (Omagh, Vantage Point) de regisseur die Judge Dredd eindelijk een waardige filmversie zou moeten geven met de film Dredd, zal niet langer deze film regisseren!

Of dit al dan niet goed nieuws is, kan ik niet echt zeggen. Als je een comic zoals Judge Dredd wil verfilmen dan kan je maar beter ervaring hebben met actiefilms. Of, om het beter te zeggen, ervaring met goede actiefilms waarin de actie zeer goed getimed is, nooit verveelt en niet overdreven is zoals in een Michael Bay film waarin zelfs een tandenborstel kan ontploffen. In dat opzicht vond ik Pete Travis een rare keuze vermits ik zijn Vantage Point (zijn enige actiefilm tot op heden) allesbehalve een geslaagde film zou noemen.

Maar wie gaat er dan inspringen als vervanger voor Pete Travis? Voorlopig ziet het er naar uit dat dit Alex Garland (28 Days Later, Never Let Me Go) zal worden. De man die reeds het script voor Dredd geschreven heeft. Men zal dus, althans voorlopig nog niet een nieuwe regisseur aannemen die tot nu toe niet bij het project betrokken was.  Tot op heden heb ik het script nog niet gelezen en ben ik dit ook niet van plan maar afgaande op de film 28 Days Later hoop ik dat Garland op zijn minst het niveau van die film haalt met Dredd. Met enig geluk overstijgt deze film hopelijk wel het niveau van de eerder vermelde zombieprent!

Volgens de krant The LA Times, heeft Garland het werk overgenomen in de edit room en bestaat de mogelijkheid dat minstens bepaalde scènes opnieuw gefilmd zullen worden. Travis zou overigens vertrokken zijn wegens een dispuut tussen hem en de producers. Als het gerucht klopt, waren deze niet tevreden over het beeldmateriaal dat Travis reeds had afgeleverd. Een andere naamloze bron wist verder te zeggen dat de regisseur inderdaad niet meer betrokken is bij de post-productie maar dat hij het gehele proces nog steeds volgt via het internet.

*update*

Brainfreeze member Maximus liet ons in de commentaar weten dat dhet vertrek van de regisseur ontkracht is in een perscommuniqué.  Het is logisch dat we dit dan ook recht zetten op brainfreeze zelf. Dank je wel Maximus om ons dit te laten weten.

“In a joint statement to The Los Angeles Times, Travis and Garfield downplayed the earlier report: “During all stages of the filmmaking, Dredd has been a collaboration between a number of dedicated creative parties. From the outset we decided on an unorthodox collaboration to make the film. This situation has been misinterpreted. To set the record straight, Pete was not fired and remains a central part of the collaboration, and Alex is not seeking a co-director credit. We are all extremely proud of the film we have made, and respectfully suggest that it is judged on viewing when its released next year.”

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be