1
Posted 07/10/2011 by Arno in Comics
 
 

Mark Millar’s Superior boegbeeld tegen Multiple Sclerose

Simon Pooni is een jongen die aan de ziekte multiple sclerose lijdt. Zijn lichaamsfuncties gaan razendsnel achteruit: lopen verloopt zeer stroef en zijn favoriete sport basketbal lukt al helemaal niet meer. Zowat zijn enige vorm van escapisme vindt hij in de fantasierijke wereld der superhelden, voornamelijk deze van Superior, één van de allereerste en meest nobele superhelden van allemaal. Op een dag wordt zijn fantasie werkelijkheid wanneer er, zoals dit enkel in comics kan, plots een ruimteaap verschijnt en hem één magische wens schenkt. Gedurende één week wordt de fantasie van de kreupele Simon Pooni werkelijkheid. Hij transformeert letterlijk in Superior en kan hierbij niet alleen terug lopen, maar verkrijgt ook superkrachten en zelfs de capaciteit om te vliegen!

Superior is een comicreeks dewelke vorig jaar werd gestart door de Schotse schrijver en Kapow! Comic Con-organisator Mark Millar (Civil War, Kick-Ass, Superman: Red Son, The Ultimates) en tekenaar Leinil Francis Yu (Secret Invasion, Superman: Birthright). De zevendelige minireeks onder Millar’s eigen Millarworld-lijn wordt uitgegeven door het Iconimprint van Marvel en is, na enkele fameuze vertragingen, deze maand aan zowel haar vijfde als zesde deel toe. Superior schenkt een kijk op wat een werkelijke transformatie van een jongen in een superheld à la Superman of Captain Marvel zou zijn. Onder de typische controversiële stijlkenmerken van de schrijver die ons eerder al Kick-Ass, Wanted en Nemesis bracht, vinden we in Superior toch een zeer ontroerend onderliggend verhaal.

Vandaar dat het personage Superior vanaf heden ook zal gebruikt worden door de National MS Society (www.nationalMSsociety.org), een hulporganisatie die onder andere geld inzamelt om de research naar en de bestrijding van multiple sclerose te financieren. Wat hun precieze plannen zijn voor de eerste superheld met MS zijn nog niet geweten, maar het lijkt alleen maar logisch dat een deel van de inkomsten van de Superior comics en toekomstige trade paperbacks naar de organisatie gaat.

Het profiel van Superior zou in de komende maanden zelfs nog enorm vergroot kunnen worden. Want onlangs liet Matthew Vaughn – de filmregisseur van X-Men: First Class en Millar’s eigenste Kick-Ass – weten dat hij sinds kort de filmrechten op het personage bezit en het zeker ziet zitten om nogmaals met de Schotse schrijver samen te werken.

Dit nieuws is alweer een teken dat het Mark Millar enorm goed voor de wind gaat de laatste tijd. De schrijver liet onlangs weten dat hij zich vanaf nu exclusief zal concentreren op zijn eigen Millarworld-lijn, waarvan het nieuws over de filmrechten op de comics haast de eigenlijke comicreeksen vooraf lijken te gaan. Naast het filmnieuws over de huidig lopende minireeksen Superior en Kick-Ass 2, zouden er zo ook al filmplannen zijn voor een sequel op Wanted en adaptaties van het recentelijk afgelopen Nemesis (met tekenaar Steve McNiven) alsook het in 2012 pas te verschijnen Supercrooks (denk Tarantino’s Reservoir Dogs met superschurken, alweer met tekenaar Leinil Francis Yu). Uiteraard blijft Mark Millar in het medium der comics wel de koning van de hype, waardoor het merendeel van de vele tweets en berichten die hij de wereld instuurt meestal wel met een korreltje zout mogen genomen worden. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.