3
Posted 06/10/2011 by Yann in Columns
 
 

WAW! Weekly ArtWork #12

Na een korte afwezigheid (waarvoor onze verontschuldigingen) zijn we er weer met WAW! Weekly ArtWork! Voor wie nieuw is op Brainfreeze: in deze column zetten we wekelijks het mooiste, het leukste en het opvallendste teken-, schilder- en photoshopwerk uit de wereld der comics op een rijtje. Welkom aan allen, en veel kijkplezier gewenst!

Onze vorige column eindigde met een tekening van Dustin Nguyen, en wegens positieve reactie mag hij vandaag het rijtje openen met Batmanschurk en seriemoordenaar Victor Zsasz.

Batman moet tegenwoordig trouwens meer dan ooit ogen op zijn rug hebben, want zoon Damian (de huidige Robin) speelt ook nogal graag met scherpe spullen…

Robin by Chuka

Maar Batman heeft zijn Robins altijd al in de gaten moeten houden, zo ook in de tijd dat hij met Stephanie Brown als zijn sidekick door de nachtelijke lucht vloog.

Batman & Robin door Ming Doyle

Eveneens leuk is deze letterlijke interpretatie van “The Bat” en Robin (tekenaar onbekend):

Naast zijn (ex-)Robins heeft Batman ook de handen vol met de schurkinnen en antiheldinnen van Gotham.

Bat and Cat (Mindy Doodles)

 

Harley, Ivy en Batman (Mindy Doodles)

 

Ja, het hoeft niet verwonderen dat Batman er na een vermoeiende werkdag of (wellicht) een lange nacht even rustig bij gaat liggen…

Batman door Drawrghhh

 

Mocht het u ontgaan zijn: bovenstaande is een subtiele parodie van de al even subtiele cover van Catwoman #1 (hier subtiel gerecenseerd door Timaeus).

We hebben ook nog een concepttekening van Nightwing voor de game Batman: Arkham City

… en een leuk design voor een T-shirt met de inmiddels onsterfelijk geworden quote van de Joker uit The Dark Knight.

A Type of Joke door DracoImagem

Als u deze dosis Batman aan de overdreven kant vond, mag u dat gerust laten weten in de comments hieronder. Maar ik kon het niet helpen. Ik ben gewoon een…

Bij dezen is het tijd voor iets anders. Het werk van de immens getalenteerde tekenaar en schilder Steve Rude is minder bekend in de mainstream, maar deze prachtige pin-ups van Gwen Stacy en Mary Jane Watson uit Spider-Man zullen bij iedereen in de smaak vallen, denk ik:

(klik om te vergroten)

 

(klik om te vergroten)

 

Er zit muziek in deze colum, al zeg ik het zelf. Wat dacht u bijvoorbeeld van een rockband met de X-Men? De oerschreeuw van Banshee galmt door de boxen, Wolverine zet een scheurende gitaarsolo in, Beast laat het beest in zich helemaal los op de drums, Nightcrawler teleporteert van links naar rechts op het podium en Rogue zorgt voor een ongetwijfeld vette baslijn. Dat is precies wat Jamie Roberts ons biedt:

(klik om te vergroten)

Cliff Chiang biedt ons dan weer een mash-up van enkele DC-heldinnen met The Runaways, met Wonder Woman als Joan Jett, Black Canary als zangeres Cherie Currie, Batgirl als drumster Sandy West en Zatanna op de bas. Warm alvast de luchtgitaren op!

(klik om te vergroten)

En we hebben nog meer werk van Cliff Chiang:

(klik om te vergroten)

Deze tekening was gemaakt voor Wonder Woman #1, maar werd uiteindelijk vervangen door een close-up (hier te zien onder de review). Cliff Chiang licht toe:

“Though it gives us a good shot of the new costume and Diana’s stature, it clearly lacked the drama and presence we needed for the scene so we went with a much tighter closeup. I still like the contrasting body language here.”

We vonden deze week ook de volgende tekening van Cully Hamner, die samen met Jim Lee verantwoordelijk was voor de nieuwe look van de helden in het DC-universum.

Renee Montoya (The Question) en Walter Kovacs (oftewel Rorschach zonder zijn “gezicht”) bekijken elkaar nogal scheef. Allan Moore baseerde Rorschach op Vic Sage, die Renee voorging als The Question en een uitgesproken aanhanger was van het objectivisme.

We sluiten deze week af met een tekening van Joëlle Jones voor Women of Wonder, een liefdadigheidsactie in het teken van partnergeweld. (Oktober is Domestic Violence Awareness Month in de VS).

(klik voor groter)

Want het is mooi om te zien dat comics als inspiratie en ondersteuning dienen voor een goed doel.

Daar houden we het deze week bij. Tot volgende keer, voor een nieuwe WAW! Weekly Artwork!

Comments

comments


Yann

 
avatar
Eindredacteur, recensent en nieuwsposter Popcultuurliefhebber in het algemeen en comiclezer in 't bijzonder