7
Posted 06/10/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Nieuwe Batman tekenfilm op weg naar Cartoon Network

Cartoon Network zal in de lente van 2012 beginnen met het zogenaamde DC Nation: een programma waarin ze geanimeerde series gebaseerd op enkele titels van DC Comics zullen spelen. Twee van deze kennen we intussen al: Young Justice en Green Lantern: The Animated Series. In 2013, zullen ze echter met nog een nieuwe serie komen die volledig via CGI geanimeerd wordt: Beware the Batman!

Tijdens de San Diego Comic-Con van 2010 werd reeds aangekondigd dat het derde seizoen van Batman: The Brave and the Bold tevens het laatste seizoen zou worden. Na deze laatste dertien afleveringen van de eerder campy reeks, zouden fans van het personage zich mogen verheugen op een gloednieuwe geanimeerde Batmanserie. Tot op heden wisten we echter nog niet waar we ons aan konden verwachten. Er zijn namelijk al enkele visies van de Dark Knight tot leven gebracht via animatie. Zo heb je de klassieker, Batman the Animated Series die duidelijk beïnvloed was door de Tim Burton films (wat je merkte aan de soundtrack alleen al) en de donkere toon die de comics destijds hadden. Dit werd opgevolgd door het al even goede en futuristische Batman Beyond en later door een vernieuwde en jongere visie op het Batmanwereldje en haar inwoners  in The BatmanBatman: The Brave and the Bold haalde de saus en de camp dan weer ongetwijfeld bij de live action serie uit de jaren zestig met Adam West.

James Tucker, producer van o.a. Batman: The Brave and the Bold wist alvast te zeggen dat de sfeer in Beware the Batman alvast veel donkerder zou zijn dan die in The Brave and the Bold. Het zal dus hoogstwaarschijnlijk gedaan zijn met de campy avonturen van de Dark Knight. Wat deze nieuwe reeks ook interessant maakt, is Batman zijn supporting cast! De eeuwig aanwezige sidekick Robin wordt hier namelijk vervangen door het personage Katana! Wat mij ook enorm verbaast is dat Bruce Wayne zijn trouwe butler Alfred niet alleen aan zijn zijde zal vechten, maar dat hij hierbij pistolen zal gebruiken! Trouwe fans zullen hierom alvast gruwelen, wetende wat Batman’s standpunt is in verband met vuurwapens. Men zou voorlopig ook nog wegblijven bij de typische Batman vijanden zoals the Joker. In plaats daarvan zullen we Batman het eerst zien opnemen tegen  Professor Pyg en het Circus of the Strange die vrij recent werden toegevoegd aan Batman zijn rogues gallery tijdens Batman & Robin.

Hoewel het nog te vroeg is om al iets over deze serie te zeggen, kan ik het niet laten om mee te delen dat het idee van een gewapende Alfred mij helemaal niet aanstaat. Zeker niet vermits Bruce dit lijkt goed te keuren. Ook moet ik concluderen, afgaande op de teaserafbeelding dat de CGI tekenstijl me helemaal niet aanstaat. Dat is het grootste nadeel aan DC haar geanimeerde universum: je moet het steeds opnemen tegen grootse klassiekers!

Om een beeld te geven wat we kunnen verwachten van DC Nation’s CGI Cartoons laten we Green Lantern Animated preview op je af.

Laat ons weten wat je er van vond en of je in die stijl de Batman ziet rondlopen!

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be