2
Posted 04/10/2011 by Demul in Comics
 
 

Review: Wonder Woman #1

“What did they do to me? –The impossible.”

September is voorbij en alle tweeënvijftig reeksen zijn verschenen, alle boegbeelden van DC krijgen een nieuwe start (toch qua nummering) alsook dus Wonder Woman. Diana is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken en gaat meteen ook over tot actie zonder enig twijfelen. Dit doet ze opnieuw in haar eerste nummer van de reboot.

We krijgen een mysterieus figuur te zien die zijn slachtoffers gebruikt om informatie te krijgen over de toekomst, of er al dan niet obstakels zijn in zijn plan die moeten uitgeschakeld worden. Hij probeert via zijn hulpen een zwangere vrouw om te brengen maar dit is buiten onze amazone prinses gerekend. De zwangere vrouw wordt geholpen door aan de voet gevleugelde Hermes maar hij geraakt gewond. Daarop stuurt hij de vrouw naar Diana zodat ze onder bescherming van Wonder Woman komt te staan.

Ik keek uit naar dit eerste nummer van Wonder Woman en had dus best hoge verwachtingen. Dit eerste nummer was zeker niet slecht maar het was ook niet meteen de knaller die je verwacht, het gaf mij een dubbel gevoel.  Brian Azzarello (100 Bullets, Joker) zorgt er wel voor dat er vragen omhoog komen waardoor ik de reeks wel wat ga blijven volgen. Toch vond ik dit eerste deeltje vooral mager, het leek mij vooral één grote achtervolging en we krijgen niet zodanig veel personages te zien die we gewoon zijn. Aan de andere kant zijn er dan personages waarvan je niet meteen weet wie ze zijn of die je ergens met wat denkwerk wel kan verbinden met al bestaande personages.

Het tekenwerk verricht door Cliff Chiang staat in mijn ogen wat apart  van wat ik al gezien heb bij DC. Het is niet meteen het allerbeste tekenwerk bij DC, maar het is zeker niet slecht en het heeft ergens zijn eigen flair. Expressies komen goed uit, de tekeningen zijn best dynamisch en de kleuren lenen zich goed bij elkaar.

Toch ben ik benieuwd naar de rest van het verhaal en wil ik te weten komen wie achter de aanslag zit. En in mijn achterhoofd hoop ik enkele personages vanuit de oudere reeksen terug te zien, maar daar twijfel ik eerlijk gezegd niet over.

 

Comments

comments


Demul

 
avatar
Sinds korte tijd meegetrokken in de wondere wereld van het comic gebeuren. Zoals de meesten ben ik opgegroeid met de animatiereeksen van X-men en Spider-man.