5
Posted 03/10/2011 by Arno in Comics
 
 

Point One – Marvel’s plannen voor 2012

Marvel heeft grootse plannen voor 2012. We weten al dat het geen toeval zou zijn dat de huidige events Fear Itself, X-Men: Schism en Avengers: The Children’s Crusade allen rond hetzelfde tijdstip zullen eindigen. Ook werd de recent aangekondigde terugkeer van Cable in Avengers: X-Sanction omschreven als de eerste bouwsteen van het grote zomerevent in 2012. Met Point One, een gigantische 64 pagina’s tellende one-shot van verschillende schrijvers en tekenaars dewelke begin november zal verschijnen, lijkt Marvel echter enkele van haar kleinere events van volgend jaar uit de doeken te doen.

We werden de afgelopen week bestookt met teasers voor de Point One-sampler. Voor de lezers die hier nog niet vertrouwd mee zijn, zit het zo: met een point one-issue zoekt Marvel gewoon een makkelijk instappunt te leveren om nieuwe lezers aan te trekken (maar eerlijk gezegd leverde dit in het verleden niet altijd even deftige resultaten op). Deze bepaalde Point One zou dan niet minder dan vijf verschillende voorproefjes van nieuwe verhaallijnen bevatten. Allen worden ze als The Foundation of 2012 benoemd en zijn ze afkomstig van enkele van Marvel’s grootste namen.

Zo is één van de meest opvallende teasers de schijnbare terugkeer van Marvel’s ruimteheld Nova. Dit personage werd in de afgelopen jaren zeer prominent in de kosmische hoek van het Marvel-universum, maar geraakte in de recente miniserie The Thanos Imperative (2010-2011) verstrikt in de dood van een alternatief universum. Jeph Loeb en Ed McGuinness, het team achter ondermeer Superman/Batman: Public Enemies, Hulk en de toekomstige Avengers: X-Sanction zullen instaan voor Richard Rider zijn terugkeer naar het reguliere Marvel-universum.

 

De tweede teaser is er één waar ik persoonlijk al een tijdje op zit te wachten. Schrijver Brian Michael Bendis, de man achter alle grote gebeurtenissen in het Avengers-universum, zit namelijk al sinds de start van de nieuwe kernreeks rond het team te broeden op een heuse verhaallijn rondom de robot Ultron, één van hun dodelijkste vijanden. In 2012 zal de moordzuchtige Ultron terugkeren, en hij lijkt niet alleen te zijn. Dit lijkt me zonder enige twijfel de start van de Ultron War te zijn, waarvan we al enkele glimpsen opvingen in de eerste Heroic Age-verhaallijn van de Avengers alsook hun eigen point one-issue. Bendis zal hierbij worden bijgestaan door niemand minder dan Bryan Hitch, de tekenaar van The Ultimates.

 

Nummer drie komt echter als geen verrassing. Hier draait het om niemand minder dan de nieuwe incarnatie van de Defenders door Matt Fraction (Fear Itself, Invincible Iron Man) en Terry Dodson (Uncanny X-Men). Op het plaatje zien we van links naar rechts de Silver Surfer, Red She-Hulk, Namor, Ant-Man, Nick Fury en Iron Fist. Al leek er hierin even geen plaats te zijn voor Dr. Strange, werd ook deze voormalige sorcerer supreme en oud-lid bevestigd voor de reeks. The Defenders belooft alvast één van de grotere nieuwe Marvelreeksen te worden in november.

 

En dan hebben we teasers vier en vijf. Deze zijn voorlopig het minst duidelijk, dus laat de speculatie gerust beginnen in de comments! In teaser vier zien we Daredevil in conflict met een mysterieuze Spider-Man-achtige figuur. Ik betwijfel het ten zeerste dat Marvel Ben Reilly, de kloon van Peter Parker, zal laten terugkeren, maar deze nieuwe figuur zou weleens diens oude identiteit als de Scarlet Spider kunnen overnemen (het is de hoodie die het hem doet). Wie precies deze Scarlet Spider kan zijn? Dat lijkt onbegonnen werk, vermits in Spider-Island, de huidige verhaallijn in The Amazing Spider-Man, zowat gans Manhattan van spinnenkrachten werd voorzien. Dit mysterie zal verder worden uitgespit door Christopher Yost (Avengers: Earth’s Mightiest Heroes) en Ryan Stegman (Fear Itself: Hulk Vs Dracula).

 

Ten slotte komt teaser vijf van schrijver David Lapham (Spider-Man: With Great Power…) en tekenaar Roberto de la Torre (Iron Man) rechtstreeks uit de Dark Angel Saga, dewelke momenteel plaatsvindt in Uncanny X-Force. Hierin reist Wolverine‘s black-ops unit alweer naar de Age of Apocalypse, een alternatieve tijdlijn waar ook dit allegaartje aan nieuwe personages/nieuwe versies van bestaande personages uit afkomstig lijkt te zijn.

Tot zover de vrijgegeven teasers voor de Point One one-shot. Tussen de vrijgegeven credits van de te verschijnen comic staan echter ook nog grote namen als Ed Brubaker (Captain America), Salvador Larroca (Invincible Iron Man), Fred Van Lente (Alpha Flight) en Javier Pulido (Robin: Year One). Dus hoogstwaarschijnlijk zal de one-shot niet beperkt blijven tot de vijf bovenstaande verhaallijnen, en ons dus nog meer van het Marvel-universum in 2012 laten zien. Point One ligt op 2 november in de winkels.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.