0
Posted 02/10/2011 by Arno in Columns
 
 

Weekly dose of Fear Itself deel 21 – X-Men, X-Force, New Mutants, Fearsome Four, Youth in Revolt en Avengers Academy!

Welkom bij Weekly dose of Fear Itself, nu al 21 weken jouw gids tot het Marvel-event van het jaar! In deze editie hebben we nog een hoop tie-ins van vorige week voor de boeg, namelijk Fear Itself – Fearsome Four #4, Fear Itself – Youth in Revolt #5, Fear Itself – Uncanny X-Force #3 en Uncanny X-Men #543! Tot de geselecteerde nieuwe tie-ins van deze week behoren dan ten slotte New Mutants #31 en Avengers Academy #19! Deze Weekly dose bevat alweer drie reeksen die eindigen alsook een heleboel voorlaatste delen. Met andere woorden, Marvel gaat vanaf volgende maand eindelijk deze reviewer wat minder werk gunnen!

Review: Fear Itself – Fearsome Four #4 van 4
(schrijver: Brandon Montclare, tekenaars: Tim Green, Ray-Anthony Height, Michael William Kaluta)

De missie van de Fearsome Four om de op hol geslagen Man-Thing te stoppen komt in deze issue tot een einde. Onder leiding van zijne gevederde Howard the Duck leveren het monster van Frankenstein, She-Hulk en Nighthawk nog één laatste gevecht met de Man-Thing. Hierbij worden ze elk met hun grootste angsten geconfronteerd, waarna de moraal van het verhaal tot viermaal toe duidelijk wordt: angst is er om overwonnen te worden. Nadat de Man-Thing terug gekalmeerd is, valt dit viertal al snel uit elkaar en blijft Howard the Duck alleen achter. Man-Thing zelf wordt dan maar het probleem van de Thunderbolts. Hoewel het ergens wel interessant was om de grootste angsten van de vier helden te zien, komt de climax van Montclare zijn verhaal maar vrij zwakjes over. Alweer maakten ook de drie door elkaar lopende tekenstijlen de issue vrij inconsistent en chaotisch. Ter conclusie was deze Fearsome Four een degelijke miniserie, maar helemaal niets speciaals.

Review: Fear Itself – Youth in Revolt #5 van 6
(schrijver: Sean McKeever, tekenaar: Mike Norton)

In deze voorlaatste issue krijgen de jonge helden te maken met de fallout van de aardbeving in Las Vegas, dewelke in het vorige deel werd veroorzaakt door de clash tussen Hardball en Gravity. De jonge rekruten, waaronder ook de vechtersbazen vanuit het vorige deel, geven toch de moed niet op en tonen waarom ze als waardige helden kunnen worden beschouwd. Teamcoördinator Prodigy krijgt te kampen met enkele innerlijke demonen en de cliffhanger van de issue toont aan dat zowel hij als de niet zo Asgardiaanse Thor Girl op hun kookpunt zijn gekomen. Volgende maand: nog één laatste clash! Alweer een sterke issue van McKeever en Norton van de reeks die nog steeds het beste de immense chaos van Fear Itself blijft weergeven.

Review: Avengers Academy #19
(schrijver: Christos Gage, tekenaar: Tom Raney)

In het vorige deel werden de rekruten van de Avengers Academy voor een aartsmoeilijke keuze gesteld. Hun hoofdkwartier het Infinite Mansion werd dankzij de tot Worthy getransformeerde Absorbing Man steeds uitvergroot. Ondertussen is het huis al de grootte van een stad en op weg naar de aarde! Kiezen de rekruten ervoor om de weg van een held in te slaan en het huis te vernietigen met zichzelf erin, of kiezen ze de laffe uitweg? Schrijver Christos Gage spendeert hier aardig wat tijd aan de paniek en twijfels die bij de rekruten opkomt, maar de jonge helden tonen uiteindelijk toch waarom ze als Avengers-materiaal kunnen worden bestempeld. Deze issue ziet (gelukkig!) ook de terugkeer van hun leraren en ex-Avengers Hank Pym, Quicksilver, Justice en Tigra. Tot een tweede ronde tegen de Absorbing Man en Titania komt het echter niet, want de Serpent roept zijn Worthy tot zich voor het eindgevecht in Fear Itself #7. Alweer een zeer degelijke issue van Avengers Academy, waarin zelfs de tekeningen van Tom Raney consistenter lijken dan voorheen.

Review: Uncanny X-Force #3 van 3
(schrijver: Rob Williams, tekenaar: Simone Bianchi)

De klopjacht van Wolverine en zijn black-ops team op de terrorist Jonathan Standish en zijn Purifiers bereikt in deze issue haar kookpunt. Dankzij teamleden Psylocke en Fantomex komt X-Force op het spoor van Standish, die al lang op weg is naar New York City om hier een bomaanslag te plegen. Ik moest hierbij toch wel even terugdenken aan de vrij gelijkaardige plot van Wolverine’s eigen Fear Itself-minireeks. X-Force bereikt Standish op tijd om zijn plan hardhandig te verijdelen. De issue bevat mooie momenten voor vrijwel elk teamlid en vooral een leuke luchtactie met Archangel. X-Force doet uiteindelijk waar ze het beste in zijn: hun doelwit vinden en neutraliseren. Rob Williams en Simone Bianchi leveren hiermee een zeer degelijke conclusie tot hun Fear Itself tie-in. Haalt deze minireeks het hoge niveau van de reguliere Uncanny X-Force-reeks? Neen. Was deze reeks nodig om het algemene Fear Itself-verhaal te volgen? Zeker niet, maar desalniettemin werd er hier wel een leuk avontuur van het team als tussendoortje gegeven en liet deze reeks de solo-tie-ins van teamleden Wolverine en Deadpool ver achter zich.

Review: New Mutants #31
(schrijvers: Dan Abnett en Andy Lanning, tekenaar: David LaFuente)

De New Mutants zetten in dit deel de zoektocht naar hun verdwenen teamlid Dani Moonstar verder. Dani zelf wordt echter opgevreten door een verschrikkelijk hels beest genaamd de Bodybreaker. In de letterlijke belly of the beast ze echter wel een glimps op van één van de eerste grote gevechten tussen Odin en de Serpent (bijgestaan door zijn Worthy). Deze flashback zal ogenschijnlijk verder  worden uitgespit in de spoedig te verschijnen The Mighty Thor #7, maar het was alvast al interessant om hier samen met Dani een glimps op te vangen van de verborgen geschiedenis van Odin en zijn broer. Dani kan zich echter wel bevrijden. Nu dient zij, samen met de rest van het team, alleen nog te ontsnappen uit deze Hel, alsook uit te vissen wat er nu precies met Hela, de meesteres van dit domein, is gebeurd. Alweer een degelijke issue van Abnett en Lanning, hoewel de inconsistentie in de tekenstijl van LaFuente terug zeer duidelijk begint te worden.

Review: Uncanny X-Men #543
(schrijver: Kieron Gillen, tekenaar: Greg Land)

In deze issue wordt Colossus, vrij simpel gesteld, de nieuwe Juggernaut. Door het momentum dat hij opbouwt tijdens het toch wel vrij epische gevecht met de oude Juggernaut, nu de Worthy Kuurth, wordt de discipel van de Serpent teruggedreven en achteraf zelfs door zijn meester teruggeroepen (gelijkaardig aan de gebeurtenissen in Avengers Academy #19). De X-Men hebben dus alweer San Francisco gered, maar de prijs die ze moesten betalen is echter hoog: de Colossus van weleer lijkt verloren en dit heeft voornamelijk een negatief effect op zijn relatie met Kitty Pryde

Schrijver Kieron Gillen breidt met deze issue een passend slot aan de X-Men hun Fear Itself tie-in. In de scène tussen Cyclops en de burgemeester van de stad wordt alweer aangetoond dat Scott Summers niet te onderschatten valt als leider van het mutantenras. Of de transformatie van Colossus nu zo’n goed idee was laat ik nog even in het midden, maar hoe dan ook denk ik toch dat zijn positie als nieuwe Juggernaut niet zo heel lang zal blijven bestaan. In de scène tussen Emma Frost en Namor liep de erotische spanning alweer hoog op, maar in het geheel van het boek kwam deze korte break maar vreemd over (Namor heeft ondertussen toch al wel wat andere zaken aan zijn hoofd in Fear Itself – The Deep). De art was in deze issue spijtig genoeg nog steeds van Greg Land, maar dankzij de vele actiescènes viel z’n houterige stijl alweer wat minder op. Al bij al, nog een zeer waardige tie-in tot Fear Itself, deze Uncanny X-Men!

Tot zover deze Weekly dose of Fear Itself. Hoewel er volgende week technisch gezien geen nieuwe Fear Itself tie-ins worden uitgebracht, werden de tie-ins van deze week opgesplitst zodat we volgende week desalniettemin weer van de partij kunnen zijn (putting the Weekly in Weekly dose, zoals ze dat zeggen!). Zo hebben jullie dan nog reviews van Fear Itself – The Deep #4, Journey into Mystery #628 en Fear Itself – Hulk Vs Dracula #2 te goed en hebben we ook nog een preview in petto van de nieuwe reeks The Fearless! Tot volgende week!

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.