0
Posted 02/10/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Review: the Savage Hawkman #1

My name is Carter Hall, most days anyway. Other times I was known only as Hawkman.

Carter Hall en zijn alter ego Hawkman zijn niet direct grote bekenden voor mij. Het personage trok pas echt mijn aandacht in Smallville en tijdens de Blackest Night & Brightest Day events. Toch moet ik zeggen, het idee achter een koppel geliefden die steeds herboren worden om mekaar terug te vinden en weer te sterven is zowel mooi als afgrijselijk. Toen men bij DC hun Savage Hawkman aankondigde, voegde ik deze dus ook meteen toe aan mijn pull list.

We zien een pick up truck rijden op een eenzame modderbaan, al snel wordt de lezer duidelijk gemaakt dat de bestuurder niemand minder is dan Carter Hall. Dankzij zijn interne monoloog leren we ook dat hij niet meer Hawkman is, althans hij is van plan om zich te ontdoen van zijn superhelden persona. Carter wandelt het bos in met een pistool, een fles drank en het Hawkman harnas en helm. Wanneer hij een min of meer afgelegen plek vindt, gooit hij zijn Hawkman spullen bij mekaar, giet ze vol met drank en vuurt een kogel af zodat het begint op te branden. Na al die millennia zal Carter Hall er voor zorgen dat Hawkman niet langer bestaat en zal hij eindelijk zijn leven kunnen leiden zoals hij het wenst! Of, dat was toch zijn bedoeling maar zoals Carter zelf zegt: hij heeft nooit echt de volledige capaciteiten van het Nth metaal kunnen ontdekken. Uit de vlammenzee begint een figuur te verschijnen: een havik bestaande uit vuur die op punt staat om Carter te consumeren!
Op dat zelfde moment, ergens aan de kust van Bermuda zien we een onderzoeksschip die net een klein ruimteschip uit het water halen. Ze krijgen later van hun baas de opdracht om alles te catalogiseren en om zo snel mogelijk Carter Hall te vinden zodat hij de tekens kan proberen vertalen. Deze is intussen al een week van de kaart verdwenen en wordt wakker in zijn appartement: een raam gebroken, zijn Hawkman harnas verdwenen en brandwonden die al aan het genezen zijn. Veel tijd om na te denken is er echter niet want ze komen hem ophalen. Waar is Hawkman? Is dit wel echt Carter Hall die hier wakker wordt? Voor een antwoord op deze vragen zul je Savage Hawkman #1 moeten lezen.

DC heeft Tony S. Daniel (Batman: Battle for the Cowl, Flash: The Fastest Man Alive) op de schouders getikt om het nieuwste avontuur van Carter Hall te schrijven. Een verstandige keuze vermits Daniel reeds enkele redelijke verhaallijnen heeft geschreven. Toch ben ik na het lezen van dit eerste issue niet overtuigd van het potentieel van deze titel, maar dit heeft met Daniel niet zoveel te maken. Het verhaal is weer gewoon een introductie naar wat nog komen moet maar integendeel tot andere verhalen, krijg je hier niet echt veel te weten over het personage. Begint het gans opnieuw? Breit het verder op de gebeurtenissen uit Brightest Day? Ook kan hetgeen dat wel gebeurd eerlijk gezegd niet zo zeer boeien. Volgens mij gaat Daniel (zeer) traag op gang komen en dus wil ik nog niet echt een oordeel vellen. Laat me gewoon zeggen dat ik nog niet overtuigd ben maar zeker niet uitsluit dat dit kan veranderen.

Wat me helemaal niet overtuigd om deze titel te blijven volgen, is de tekenstijl van Philip Tan (Green Lantern: Agent Orange, Batman & Robin). In deze twee titels, vond ik de tekenstijl zeer geslaagd, dus ik dacht dat het bij Savage Hawkman wel hetzelfde zou zijn. Toch is deze totaal anders dan wat ik had verwacht. Al kan ik het wel waarderen als zijnde een goed getekende comic, moet ik toegeven dat het mijn smaak niet is. En vermits ik iemand ben die zowel een verhaal wilt dat hij goed vindt en een tekenstijl die wel mijn smaak is, voldoet deze comic niet aan mijn persoonlijke smaak. Maar ik weet zeker, dat er mensen gaan zijn die deze combinatie wél geslaagd vinden en voor hen zal deze comic zeker en vast de moeite waard zijn!

In alle eerlijkheid: ik ben geen gemakkelijk persoon. Mijn verwachtingen voor deze reeks waren misschien iets te hoog en nu deze niet gehaald werden, ga ik de titel toch nog enkele issues volgen om het echt de kans te geven die het verdient. Toch denk ik niet dat ik volgend jaar nog steeds een Savage Hawkman lezer zal zijn. Deze comic lijkt me ook meer iets voor de echte Hawkman fans en fans van de toegepaste tekenstijl en inkleuring.


[issuu viewMode=singlePage width=550 height=846 embedBackground=%234393cd shareMenuEnabled=false backgroundColor=%23222222 documentId=110927013130-eefbd6bc01d84c0daf49b0c91df9dec8 name=savagehawkman1 username=firstcomicsnews tag=1 unit=px id=9352bc78-b9f1-ca56-57d5-d6363593d085 v=2]

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be