5
Posted 01/10/2011 by Arno in Comics
 
 

Justice League: Doom – de nieuwe DC-animatiefilm

DC maakt momenteel niet enkel furore in ons geliefde medium der comics, hun animatievleugel draait namelijk ook op volle toeren! De eerstvolgende DC-animatiefilm is natuurlijk de verfilming van het legendarische Batman: Year One, dat op 18 oktober zal uitkomen, maar hierna is het de beurt aan Justice League: Doom. Van dit nieuwe animatieproject werd onlangs de cast bekendgemaakt, alsook enkele eerste images vrijgegeven!

Justice League: Doom werd gebaseerd op de verhaallijn Tower of Babel, dewelke liep in JLA (volume3) #43-46 en nog steeds in de gelijknamige trade paperback te vinden moet zijn. In deze arc door schrijver Mark Waid (Kingdom Come, Irredeemable) en tekenaar Howard Porter (DC Universe Legends) ontdekt Ra’s Al Ghul enkele defensieplannen van zijn aartsvijand Batman. Zoals we ondertussen al wel weten van de Dark Knight, is dat hij zich graag voorbereidt op alles, dus ook op de mogelijkheid dat zijn kompanen in de Justice League zich weleens tegen de mensheid kunnen keren. Maar wat gebeurt er wanneer een superschurk zoals Ra’s Al Ghul alle zwakheden van de League te weten komt?

De Tower of Babel-verhaallijn speelde zich af in de jaren ’90, toen de Justice League bestond uit Superman, Batman, Wonder Woman, Aquaman, Martian Manhunter, Plastic Man, Kyle Rayner als Green Lantern en Wally West als The Flash. Het recente nieuws omtrent deze verfilming doet echter al meteen vermoeden dat er enkele aanpassingen op til staan. Zo zien we in de promo images dat Hal Jordan, en dus niet Kyle Rayner, hier de Green Lantern van dienst zal zijn. Of Barry Allen dan ook de plaats van Wally West inneemt als The Flash is voorlopig nog niet duidelijk. Verder is er ook van Aquaman en Plastic Man nog geen spoor, maar zou niemand minder dan Victor Stone, aka Cyborg, wel aanwezig zijn. Met de inclusie van Cyborg, die ook een grote rol belooft te spelen in de nieuwe comicreeks rond het team, doet DC alvast vermoeden dat ze nu ook haar animatiefilms toegankelijker zal maken voor de nieuwe lezers sinds de relaunch.

Of Ra’s Al Ghul in deze animatiefilm wel degelijk de hoofdvijand zal zijn zoals in de comic is echter ook nog niet geweten. Onder de cast wordt een heel resem schurken vermeld zoals de Royal Flush Gang, Star Sapphire, Mirror Master, Metallo, Cheetah, Bane en Vandal Savage. Zou deze laatste (Savage is tenslotte ook een onsterfelijk crimineel meesterbrein) de rol van Ra’s kunnen overnemen?

Fans van de Justice Leagueen Justice League Unlimited-animatiereeksen mogen alvast een gat in de lucht springen, want een groot deel van de stemacteurs uit deze reeksen zijn alweer van de partij in Justice League: Doom. Kevin Conroy is alweer Batman, Susan Eisenberg is weer Wonder Woman, Carl Lumbly is terug als de Martian Manhunter en ook Michael Rosenbaum (jawel, Lex Luthor uit Smallville) neemt zijn rol als The Flash weer op. Tim Daly, dewelke Superman insprak in Superman: The Animated Series, neemt alweer de rol van de man van staal op zich. Nathan Fillion (Castle himself) neemt, net zoals in Green Lantern: Emerald Knights, de rol van Hal Jordan voor zijn rekening en Cyborg zal ten slotte worden ingesproken door Bumper Robinson (Avengers: Earth’s Mightiest Heroes).

Justice League: Doom wordt geregisseerd door Lauren Montgomery (Green Lantern: First Flight, Wonder Woman) en zal op DVD en Blu-Ray verschijnen in het eerste kwartaal van 2012. Het script is overigens ook de laatste adaptatie van wijlen Dwayne McDuffie (Static Shock, Justice League Unlimited). Een eerste trailer wordt getoond op de New York Comic-Con op 14 oktober, en vier dagen later verschijnt deze ook op de DVD/Blu-Ray van Batman: Year One. Verwacht deze trailer dan ook maar zeer snel te zien hier op Brainfreeze!

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.