3
Posted 30/09/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Review: Green Lantern New Guardians #1

I swear to you my brothers and sisters, your sacrifice was not in vain. Not while our collective willpower still burns within me.

Green Lantern: New Guardians, een titel die grootse mogelijkheden met zich meebrengt. Zoals jullie misschien wel weten zijn de Guardians of the Universe de oprichters van het Green Lantern Corps en handhaven zij zo de orde in het universum. Wat jullie misschien niet weten is dat deze Guardians de laatste tijd nogal twijfelachtige beslissingen gemaakt hebben, zoals het verbergen van een bepaalde profetie. Zou het kunnen dat deze New Guardians van plan zijn om hen te vervangen? Laten we eens een kijkje nemen.

Vooraleer we hier antwoord op krijgen, brengt men ons een flashback van Emerald Twilight waarin Hal Jordan (onder invloed van Parallax) het Green Lantern Corps ten onder bracht en de Guardians of the Universe vernietigde. Met zijn laatste adem, zweert Ganthet aan zijn overleden broeders en zusters dat hij het Green Lantern Corps niet zal laten verdwijnen en gebruikt al zijn wilskracht om de allerlaatste Green Lantern ring te creëren.  Ganthet vergezeld de laatste ring naar Ruimtesector 2814, waar de ring haar drager hoopt te vinden. Tegelijkertijd zien we Kyle Rayner met enkele vrienden op café, een tekening maken van de serveerster omdat hij geen geld heeft voor een fooi. Het lot, of toeval wilt dat net wanneer Kyle in het steegje stapt om een kleine boodschap te doen, Ganthet voor hem verschijnt en hij (of de ring zelf) Kyle Rayner uitkiest om de nieuwste Green Lantern te worden!  Dan springt het verhaal naar de dag van vandaag en zien we hoe een Sinestro Corps lid het Khund Empire aanvalt en net op dat moment door zijn ring verlaten wordt. Hetzelfde overkomt een Red Lantern die gerechtigheid brengt bij enkele moordenaars en een Star Saphire die ook haar plicht aan het doen is. De ringen verlaten hun drager gewoon ineens en gaan op zoek naar een waardige drager in sector 2814. Daar vinden we Kyle Rayner, inmiddels niet meer de enigste en laatste Green Lantern, die het leven van een bouwvakker red en door een kind ervan beschuldigd wordt niet de echte Green Lantern te zijn. Het is op dit moment dat hij door de verscheidene ringen wordt gekozen als nieuwe drager en aangevallen wordt door een lid uit ieder Corps dat het universum rijk is (behalve een Green Lantern).

Tony Bedard (Gotham City Sirens, Green Lantern Corps) brengt ons een geheel nieuwe reeks met enkele gekende en enkele ongekende personages. Hij begint, zoals eerder gezegd met een flashback naar Emerald Twilight die eigenlijk overbodig lijkt maar als je dan weer de sollicits leest voor de komende issues dan lijkt het wel alsof er misschien toch een bedoeling achter zit. Bedard wijkt echter wel af door Ganthet zijn befaamde quote “You will have to do.” te vervangen met “It seems I chose well.” Veel kom je echter niet te weten vermits er niet echt veel gebeurd in het eerste issue, maar het werk van Bedard kennende is hij gewoon een basis aan het leggen. Ook wou hij waarschijnlijk eerst Kyle Rayner aan een nieuw publiek introduceren alvorens er in te vliegen. Een ding is zeker: deze titel is in goede handen!

Deze wereld wordt tot leven gebracht door Tyler Kirkham (Green Lantern Corps, Untold Tales of Blackest Night). Toen ik dit voor het eerst las, was ik gerust daar ik Kirkham zijn werk enorm weet te waarderen. Het sluit mooi aan bij de tekenstijl van de andere Green Lantern tekenaars waardoor dit deel van het DC Universum echt als een geheel aanvoelt. Iets wat ik vreesde dat wel eens zou kunnen verdwijnen in het DCnU. Vooral de intro vond ik zeer goed in beeld gebracht. Hij brengt de verscheidene buitenaardse wezens en de vaak humoristische constructs van Kyle mooi tot leven.

Je komt misschien (nog) niet te weten wat de New Guardians nu exact zijn, maar je voelt wel aan dat dit eerste issue moest dienen om alle belangrijke spelers samen te brengen. Er zijn misschien wel betere comics uitgekomen van DC deze maand, maar als je deze reeks enkele issues volgt zal volgens mij stilaan het een en het ander duidelijk worden.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be