0
Posted 27/09/2011 by Alterrock in Comics
 
 

Review: X-Men Schism #4

We can beat this…so long as we stand together…

Ohh Cyclops wat een wijze woorden….Maar dit is de comic waar we allemaal op gewacht hebben. Persoonlijk wacht ik hier al 15 jaar op. Dit is de comic waarin we de clash der clashen zullen zien. Dit is de comic waarin Cyclops en Wolverine elkaar te lijf zullen gaan…zonder zich in te houden.. Dit is X-Men Schism #4.

Jason Aaron ( Ghost Rider, Ultimate Comics: Captain America) staat weer aan het roer om het verhaal in de juiste baan te leiden. Ditmaal wordt hij vergezeld door Alan Davis (JLA: The Nail, Fantastic Four: The End) om de art te doen. Als je nog geen idee hebt waarover dit gaat, kan je de vorige reviews hier nalezen: #1, #2 en #3.

We verlieten onze helden in de vorige issue met een ruzie tussen Wolverine en Cyclops. Nadat de belangrijkste X-Men verslagen werden door de Hellfire Club in het museum, bleef Idie als enigste over. Wolverine wou dat ze vluchtte terwijl Cyclops aandrong dat ze bleef en vocht. Idie koos om te vechten en moordde meteen meteen de Hellfire Club uit. De enigste overlevende was leider Kade Kilgore. Kade had nog een laatste troef achter de hand. Hij laat een sentinel, die zichzelf opbouwt met materiaal uit de omgeving, los. Deze sentinel zet meteen koers naar Utopia.

We pikken in op het moment dat Cyclops en Idie een gesprek voeren over de gebeurtenissen in het museum. Hij verzekert haar dat ze niks verkeerd heeft gedaan. Hij neemt alle schuld op zich omdat hij de orders heeft gegeven. Ondertussen probeert Wolverine tevergeefs de supersentinel te stoppen. De sentinel gaat nu recht op Utopia af. Met een deel van de X-Men in het buitenland en een ander deel in de ziekenboeg is Cyclops de enigste die staat tussen de sentinel en Utopia.

Als de jonge X-Men onder leiding van Hope zich aanmelden om te helpen, twijfelt Cyclops niet en maakt hen klaar om te vechten. Wolverine wilt echter niet dat deze kinderen zich mengen in het gevecht…Wat volgt is een actie van Wolverine waardoor de jonge mutanten niet kunnen meevechten en een zeer persoonlijk opmerking van Cyclops. Nu kan het gevecht der gevechten beginnen…

Op mijn blote knieën wil ik Jason Aaron en Alan Davis bedanken voor dit deel. Net zoals de vorige delen is dit deel fantastisch goed geschreven. Aaron heeft alle humor overboord gegooid. Deze strijd is nu bittere ernst. De woorden die gesproken worden zijn allemaal zeer goed gekozen. Dankzij de goede en soms subtiele opbouw van het verhaal,weet je als lezer meteen wat de gedachte achter de woorden van Cyclops en Wolverine zijn.

Dit alles wordt ondersteund door zeer mooie art van Alan Davis. De art is niet altijd even gedetailleerd maar het grote plaatje ziet er geweldig uit. De tekeningen van de sentinel zijn overweldigend goed getekend. En dan heb ik het nog niet gehad over de art van het gevecht tussen Wolverine en Cyclops! Daar zitten toch enkele pareltjes tussen.

Ik zal waarschijnlijk niet moeten zeggen dat ik dit deel een echte aanrader vind. X-Men Schism heeft me zeker nog niet ontgoocheld en daarom kan ik niet wachten op het vijfde en laatste deel.

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.