1
Posted 26/09/2011 by Arno in Comics
 
 

Review: Green Lantern Corps #1

We didn’t want to blend in, we wanted to stand out – Green Lantern John Stewart

Nadat de avonturen van Hal Jordan en Sinestro vorige week werden verdergezet in de nieuwe Green Lantern #1, is het in deze Green Lantern Corps #1 de beurt aan John Stewart en Guy Gardner. Na Hal, zijn John en Guy eveneens officieren in het Green Lantern Corps die van de aarde afkomstig zijn (de vierde en laatste aardse Green Lantern, Kyle Rayner, zal ten slotte volgende week in de spotlight komen te staan in Green Lantern: The New Guardians #1). Net zoals bij de avonturen van Hal Jordan, blijft er in het nieuwe DCnU weinig tot niets veranderd aan de gebeurtenissen uit het vorige volume van Green Lantern Corps.

De nieuwe Green Lantern Corps #1 focust zich voornamelijk dus op Guy en John en hun pogingen om een normaal leven op aarde te leiden buiten het Corps. Guy en John zijn tenslotte de enige twee aardse Green Lanterns dewelke geen masker dragen, waardoor hun identiteit niet verborgen blijft. Guy Gardner was ooit een footballcoach en John Stewart een voormalige marinier en huidig architect. We zien in deze issue Guy, die duidelijk te koop loopt met zijn superheldenidentiteit en celebrity-status, hoopvol solliciteren op een job als footballcoach bij een middelbare school. Maar, omdat hij nu eenmaal bekend staat om zijn “andere job”, gaat zijn sollicitatie al snel de mist in wanneer hij wordt gewezen op de gevaren die een superheld als werknemer met zich kan meebrengen (en zeker op een middelbare school!).

John Stewart probeert intussen als architect een bouwcommissie ervan te overtuigen om een veiligere structuur voor een nieuwe wolkenkrabber te hanteren. Maar terwijl de idealistische John meer veiligheid beaamt, draait het de commissie voornamelijk om geld. Een later gesprek tussen Guy en John in de ruimte geeft een zeer mooie karakterstudie van beide Lanterns en hun vrij onbestaande privéleven. In feite leven ze alletwee in afwachting tot hun volgende missie als Green Lantern.

En deze komt er ook wanneer er in een verre sector een patrouille Green Lanterns wordt vermoord door een onzichtbare vijand. Deze mystery killer windt er geen doekjes om en pleegt een fameuze genocide, gewoon om een boodschap duidelijk te maken aan het Corps. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Schrijver Peter J. Tomasi, dewelke ook al het vorige volume van het Corps schreef, levert een zeer mooi nieuw instappunt af. Nieuwe lezers zullen deze titel onmiddellijk kunnen volgen, terwijl oude lezers een zeer mooie karakterstudie voorgeschoteld krijgen van twee zeer belangrijke Lanterns. Tekenaar Fernando Pasarin is alweer geen onbekende voor het Corps en zijn tekeningen bereiken hetzelfde hoge niveau als in Guy Gardner’s voorgaande titel Green Lantern: Emerald Warriors. Voorlopig blijft de spotlight op Guy en John staan (met een vleugje Salaak), maar ik twijfel er niet aan dat doorheen de verderzetting van de reeks oude favorieten zoals Kilowog en Arisia ook van zich zullen laten horen. De actie belooft overigens volgende maand pas echt los te barsten, wanneer we hopelijk wat meer te zien krijgen van de mysterieuze, nieuwe vijand.

Green Lantern Corps #1 is één van de betere nieuwe DC comics deze maand. Een fantastisch instappunt, twee leuke karakterstudies voor zowel nieuwe als oude lezers en een hoop mooie ring constructs. Meer moet een comicfan niet hebben, als je het mij vraagt.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.