2
Posted 24/09/2011 by Gilles in Columns
 
 

Shelf Porn #10 – Demul

We laten hier, in deze column, comic-liefhebbers aan het woord die eens kunnen “stoefen” met hun collectie, vanzelfsprekend met bijhorende foto’s. De verzamelaar zorgt voor een bijhorende begeleidende tekst, hij kan het hierin hebben over zijn verzameling op zich, hoe hij begonnen is met verzamelen, hij kan tips geven… enfin the sky is the limit.

Heb je ook interesse om aan deze column mee te werken? Contacteer mij dan vrijblijvend op gilles@brainfreeze.be.

Deze week hebben we onze eerste freelancer die zijn collectie met ons deelt. Niemand minder dan Demul, stelt vandaag zijn collectie ten toon.

Enjoy!

Hallo iedereen!

Eigenlijk ben ik nog niet zodanig lang bezig met het echt “in pakken aankopen van comics”, nog maar van eind april dit jaar eigenlijk. Niet echt lang dus. Maar in die korte tijd heb ik toch al het een en het ander verzameld. Zoals velen onder jullie ben ik opgegroeid met de animatieseries van X-men, Spider-Man enz, je weet wel de animatiehelden van de jaren ’90. Maar zoals de meeste kinderen had ik niet de middelen om comics te kopen of te halen, het mocht nu eenmaal niet van de ouders.

Na enige tijd en bepaalde gebeurtenissen ben ik oorspronkelijk gewoon strips te verzamelen, zo volgde ik nauwgezet de reeks Kiekeboe, of tegenwoordig De Kiekeboes. Deze gewoonte spreidde zich uit naar andere reeksen zoals Soda, Asterix, Robbedoes, Figaro enz. Maar de interesse voor de gewone kost verminderde fel doordat enkele reeksen stopten of gewoon weg minder goed werden. Nu en dan keek ik eens in de boekenkast van mijn grote broer, die had enkele comic trades staan van Star Trek, één van de reeksen die ik altijd graag zag op de televisie. De eerste comic die ik dus las was Who killed Captain Kirk? Het was een redelijk dikke trade en de pagina’s waren nog geprint in de klassieke kleurbolletjes. Toen verstond ik nog niet alles van het verhaal omdat mijn Engels nog beperkt was. Een aantal jaar later besloot ik om toch eens enkele bundels te bestellen. Ik had vroeger altijd wat schrik om via internet iets aan te kopen, tegenwoordig is dit al een gewoonte geworden.
Rarara…inderdaad, het waren trades van Star Trek. De één al wat beter dan de ander. Na deze heb ik een lange tijd niets meer aangekocht.

Begin dit jaar vroeg een vriend van mij, gekend op Brainfreeze als Gilles, of ik niet af en toe wilde schrijven voor Brainfreeze. Ik heb een tijdje geaarzeld maar ik heb het toch toegelaten omdat het een goede weg was ook voor mij om andere reeksen te leren kennen, want zelf had ik nog kaas of eieren gegeten over hoe alle publicatie van reeksen in elkaar zaten. En sinds ik voor deze site schrijf is mijn “verzameling” (Tussen aanhalingstekens want enorm groot is deze niet.) toch wel een stuk aangekomen. Zo heb ik intussen al bijna alle trades aangekocht van Ultimate Spider-man, een reeks die ik zeer aangenaam vind om te lezen. Leuke verhalen, mooi tekenwerk en inkleuring. Ik hoop dat ze deze reeks evengoed houden in het post-ultimatum-tijdperk. Van hetzelfde universum kocht ik ook Ultimate x-men aan. Het een nog niet al te grote reeks van X-men om aan te beginnen. De gewone reeks van X-men heb ik nog maar vanaf de Astonishing X-men, de twee dikke bundels van Joss Whedon zijn enorm mooi gemaakt en zijn in mijn opinie hun geld zeker waard. Maar het begon mij op te vallen dat wat ik had bijna zo goed als allemaal Marvel was, niet dat Marvel slecht is maar ook de andere verdienen de kans. En terecht, hoe zou ik nu ooit Batman kunnen vergeten. Ik kende Batman van de films van Tim Burton en de komische serie, ik was meteen weg van die films. Later vulden ook de Green Lantern en Wonder Woman het DC-gedeelte van mijn kast op.

Iets meer dan een dikke week geleden en door de DC-relaunch heb ik het mij gewaagd van singles aan te kopen, en het bevalt mij goed. Zo  heb ik opnieuw een jeugdheld in de comic herontdekt, El Zorro! (Die is wel niet van DC, maar kom).
Maar ook lees ik momenteel nu ook de reeks van Star Wars Jedi, een reeks die ik echt fijn vond dat ik ben gaan zoeken naar nog meer Star Wars comics. Deze komen weldra toe en ik hoop dat deze minstens even goed zijn. Helaas heb ik nog een redelijk kleine kamer dus ik voorzie opslagproblemen vanaf nieuwjaar, maar die brug steken we over wanneer wij daar zijn toegekomen…

Comments

comments


Gilles

 
avatar