1
Posted 20/09/2011 by Gilles in Tv/Film
 
 

Casey Jones The movie (fanmade)

– Who are you supposed to be?

– Casey Jones!

Dat The Teenage Mutant Ninja Turtles nog steeds een grote fanbase hebben, is algemeen geweten. Onlangs verscheen het eerste deel van de nieuwe lopende comic-serie bij IDW, dat als zoete broodjes over de toonbank vloog en ondertussen al aan een herdruk toe is.

The Turtles kennen sinds de jaren ’80 een heel resem aan nevenpersonages. Eén hiervan is Casey Jones, Jones is een personage dat naast de comics ook in de animatieseries en twee van de drie films verscheen. Casey is een jonge kerel die het recht in eigen handen neemt en probeert de criminaliteit in New York City te bestrijden. Ooit ontmoette hij Raphael tijdens een gevecht met een straatbende. De twee hadden aanvankelijk een meningsverschil over hoe ze de gangstertjes moeten gaan aanpakken. Maar al gauw werd Jones een vaste vriend van The Turtles, beleefden ze samen heel wat avonturen en deelden ze gevechten.  Wanneer dit personage het recht in eigen handen neemt gaat hij gewapend met baseballbats, golfclubs en hockysticks in een golftas op pad. Om niet herkend te worden draagt hij steevast zijn hockymasker. Het origineverhaal van Jones is een paar keer aangepast voor de verschillende media, zo heeft hij in de animatieserie van ’87 een veel kleinere rol dan in de serie van de jaren 2000.

Omdat Casey ook eens duidelijk in beeld mag worden gebracht besloot producer Polaris Banks, samen met zijn gezelschap van amateurfilmmakers dit idee in de praktijk te brengen. Eendracht maakt macht dus samen kwamen ze tot een film die ongeveer 35 minuten duurt. Voor een fanfilm bevat het duidelijk een minimum aan kwaliteit. Vanzelfsprekend moet je geen topprestaties, magnifieke locaties en fenomenale special effects verwachten, maar qua humor zit het in ieder geval goed. Ben je fan van onze groene jongens en wil je een half uurtje vermaak met een fanfilmpje kan ik je Casey Jones The Movie toch wel aanraden. Er zitten trouwens een paar cameo’s in van andere figuren uit de reeks. Bezoek http://caseyjonesthemovie.com om het volledige filmpje te bekijken.

Comments

comments


Gilles

 
avatar