17
Posted 19/09/2011 by Malkavian in Comics
 
 

Minck Oosterveer overlijdt na ongeval *UPDATE*

Minck Oosterveer, de Nederlandse striptekenaar is gisteren om het leven gekomen bij een motorongeluk. De 50-jarige tekenaar was al jaren een actief tekenaar, hij heeft reeksen zoals Storm en Ronson getekend. Maar was de laatste jaren vooral actief in de Comics. Samen met Mark Waid creëerde hij The Unknown en begon hij langzaam aan een carrière te bouwen bij Marvel. Minck schreef ook enkele reisverslagen naar New York voor Brainfreeze.

Hij kreeg dit jaar nog de Stripschapprijs voor zijn hele Oeuvre. Vorige week signeerde hij nog trost zijn nieuwe album tijdens Stripfestival Breda. En eind volgende maand konden we hem verwachten op F.A.C.T.S. De enkele contacten die ikzelf met Minck had waren prachtig. Hij was een vrolijk en eerlijk man die altijd klaar stond voor vrienden.

Brainfreeze wenst alle nabestaanden veel sterkte toe. De wereld is een talent verloren.

*UPDATE*

Aanvankelijk zei de politie dat het over een eenzijdig ongeluk ging, m.a.w. dat Minck de controle over zijn motor verloren was. Uit onderzoek blijkt nu dat er een grijze sportwagen betrokken is geweest bij het incident.

Volgens de politie gaat het mogelijk om een Lotus Elise of soortgelijke type. De auto had mogelijk een donker linnen dak. Het is niet duidelijk welke rol de sportwagen heeft gespeeld bij het fatale ongeluk dat rond 13.00 uur gebeurde.

Persoonlijk hoop ik dat de bestuurder van de sportwagen tot inkeer komt en zich aangeeft bij de Politie. Al de gehele dag denk ik aan Minck en hoe het soms zit in iets kleins, controle verliezen op de weg is een fractie van een seconde. Maar nu blijkt het een Hit & Run te zijn, iets dat ik nooit zal kunnen vatten hoe je zomaar verder kan rijden en geen hulp gaat bieden.

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian