1
Posted 18/09/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Venom vs Anti-Venom – Spider-Island

It’s like Iron Man, but your suit has its own motivations. And that’s a lot of fun. Flash’s life gets pretty interesting after Spider-Island.

Rick Remender (the Punisher, Uncanny X-Force) mag terecht een van de rijzende sterren bij Marvel genoemd worden, zijn nieuwe serie Venom (die aan haar zevende issue toe is) verkoopt namelijk als zoete broodjes. Het is een fenomenaal succes, nagenoeg ieder issue krijgt een derde en tweede print en het eerste issue zou volgens Remender zelf al toe zijn aan een vijfde herdruk! Als je zo’n succesvolle reeks op je naam hebt, dan krijg je nogal gemakkelijk vrij spel zodat je het hoofdpersonage verder en beter kunt ontwikkelen. Dat is net wat Remender aan het doen is met hoofdpersonage Flash Thompson en de fans blijken er maar geen genoeg van te krijgen. Remender behandelt de Venom-symbioot als zijnde een verslaving, als we er dan rekening met houden dat Flash een alcoholprobleem heeft, dan levert dit enorm interessant leesvoer op. Sinds deze nieuwe Venom-serie werd aangekondigd ergens afgelopen december, zijn fans druk bezig geweest met speculeren wanneer de onvermijdelijke clash of the titans tussen Venom en Anti-Venom zou gebeuren. Nu, dankzij het Spider-Island event dat zich momenteel in de Amazing Spider-Man-boekjes en enkele anderen afspeelt, is het zover: Flash Thompson zal het opnemen tegen niemand minder dan de meest iconische Venom ooit, de originele Venom: Eddie Brock! Toch gebeurt dit eigenlijk veel vroeger dan Rick Remender oorspronkelijk had gepland …

Toen men Rick Remender vorige december vroeg of Eddie Brock een rol zou spelen in de nieuwe Venom-reeks, was hij zeer duidelijk in zijn bedoeling om dat zo lang mogelijk uit te stellen. Zijn topprioriteit was niets minder dan er voor te zorgen dat Flash Thompson eerste een fatsoenlijke fanbase had en een zeer sterk hoofdpersonage zou worden die de comic kan dragen zonder hulp van side-kicks en dergelijke. Toch zien we dat nu, na slechts zeven issues deze onvermijdelijke confrontatie al zal plaatsvinden. De reden hiervoor is het Spider-Island event. Schrijver Dan Slott (Amazing Spider-Man: Big Time, Spider-Island) heeft namelijk grootse plannen voor zowel Venom als Anti-Venom. Beide personages zouden een enorm grote rol spelen in het verhaal dat hij wilt vertellen. Slott zou ook reeds tegen Remender gezegd hebben dat er een omnibus komt van Spider-Island en dat de Venom issues hier mee in gebundeld worden! Wat deze grote rol juist exact inhoudt, dat zou duidelijk moeten worden dankzij het conflict dat ontstaat tussen Venom en Anti-Venom in het zevende issue.

Toch geeft Remender toe dat hij zich in het begin zorgen maakte over deze confrontatie. Hij vindt namelijk dat zulke grootse gevechten vaak enkel gedaan worden om het plot te dienen maar uiteindelijk onnodig zijn en niets bijbrengen voor de ontwikkeling van de personages. Dit was totaal niet wat hij in petto had voor de confrontatie tussen Eddie Brock en Flash Thompson dus, zij die hier schrik voor hadden: wees verheugd! De manier waarop Remender het ziet, in de context van het verhaal dat hij wilt vertellen, de manier waarop hij het vergelijkt is dat Eddie Brock een soort van Obi-Wan Kenobi is en Flash Thompson een jonge Jedi wanneer het aankomt op de symbiotes. Toch vindt hij ook dat Eddie Brock het momenteel niet goed doet met zijn licht godcomplex, wat hij allemaal doet en hoe hij Flash Thompson zal aanzien en benaderen. Wat hem vooral aanspreekt in de symbiotes is dat er steeds een ander personage is dat zich schuilhoudt op de achtergrond en dat misschien wel eens het voor het zeggen heeft: de symbiote! Remender zegt dat je er nooit echt 100% zeker van kan zijn dat alle keuzes die Flash maakt wel degelijk zijn keuzes zijn en niet die van Venom. Dit is iets dat hij, met de confrontatie tussen Venom en Anti-Venom toch wel iets meer duidelijkheid in zal scheppen.

Wat heeft Remender dan nog in petto voor deze twee Venom-incarnaties na de afloop van Spider-Island? Veel wilt hij er nog niet over kwijt (toch iemand bij Marvel die iets geheim houdt) maar hij wilt wel zeggen dat we nog niet het laatste gezien hebben van Eddie Brock in de Venom comics! Brock zou namelijk een vast lid worden van de cast. Of dit is in de capaciteit als vijand van Venom of een of andere wijze leermeester, daar zullen we op moeten wachten. Verder heeft Remender ook afgesproken met Zeb Wells (the Amazing Spider-Man, Venom: Dark Origin) afgesproken in het zogenaamde Spider-Retreat in New York. Daar hebben ze tezamen hun plannen voor de symbiotes uit de doeken gedaan zodat er veel verbinding is tussen de issues van Venom en Carnage.

Hoe zal Remender Eddie Brock dan aanpakken? Hij beziet het personage als een zeer complex iemand die zo goed als alles reeds heeft meegemaakt. Ze hebben hem al van alles aangedaan, hij had zijn eigen boetedoening-verhaallijn en werd dan in de wel enorm bizarre Anti-Venom omgetoverd. Remender wilt dit allemaal in gedachten houden zodat hij trouw kan blijven aan de continuïteit van het personage. Het feit dat de Venom-symbioot Brock kanker gegeven heeft en nadien een nieuwe symbioot (Anti-Venom) vormde met het bloed van Brock, is geen aangename voorbode voor de nieuwe Venom; Flash Thompson.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be