4
Posted 18/09/2011 by Demul in Comics
 
 

Review: Superboy #1

Hands, body, air, touch, feel, awake…FREEDOM.

DCnU staat niet stil en bombardeert ons deze maand met hun vernieuwing van het DC-universum. Eén van deze nieuwe reeksen is Superboy.

Een kruising van het DNA van Superman en een gewone sterveling brengt een nieuw leven op deze aarde, een kloon genaamd Superboy. Deze kloon van Superman wordt vastgehouden in een laboratorium waar ze hem klaarmaken om als ultiem wapen te functioneren. Helaas reageert Superboy op geen enkele test en besluiten ze hem te euthanaseren en een autopsie te verrichten om te kijken waar ze fout zijn gegaan. Red, een onderzoekster met, jaja rood haar, heeft het hier moeilijk mee en dit neemt Superboy op via telepathie. Dan loopt het mis en verdedigt Superboy zichzelf tegen de onderzoekers die hem proberen te euthanaseren. Daarna komt hij onder de supervisie te staan van Red. Een crossover met de Superman-reeks zelf sluit ik niet uit, zo kan je in dit deeltje al een glimp opvangen van Lois Lane.

Het tekenwerk dat hier verricht is door Silva (Vision machine, Jimmy Olsen) valt best wel in de smaak maar mist op sommige tekeningen toch wat expressie. De kleuren zijn best aardig maar er zijn betere inkleuringen te vinden. Het verhaal, ah daar valt momenteel nog niet zoveel over te vertellen. Het is vooral een introductie om aan te tonen dat Superboy niet zo’n fantastische jeugd heeft gehad, maar daarbuiten is er nog niet zoveel gebeurd. Het verhaal geeft nog niet echt weer wat de toekomstplannen zijn voor Superboy, daarvoor zal je nog enkele delen moeten volgen. Het heeft bij mij niet zoveel interesse opgewekt maar een teleurstelling was het niet echt omdat ik niet echt een verwachting had voor deze reeks. Er zijn bepaalde aspecten die ik misschien wel eens verder wil bekijken in de twee, drie komende deeltjes maar voor nog verder te lezen betwijfel ik dat ik dit zal doen, in de tweeënvijftig vernieuwde reeksen van het DCnU zijn er zeker anderen beter dan deze. Dit deeltje is misschien leuk voor de Superman-fans die het reilen en zeilen van Superman en afgeleiden al volgden.

Comments

comments


Demul

 
avatar
Sinds korte tijd meegetrokken in de wondere wereld van het comic gebeuren. Zoals de meesten ben ik opgegroeid met de animatiereeksen van X-men en Spider-man.