1
Posted 17/09/2011 by Malkavian in Comics
 
 

Review: Green Lantern#1

You’re not Green Lantern anymore, Hal. You could’ve been killed.

Green Lantern 1 – P1

Green Lantern #1 hoort bij de 52 nieuwe DC-reeksen maar eigenlijk is het gewoon een voortzetting van de vorige reeks. Dit zal een van de weinig DCnU-reeksen zijn waar de reboot het minste aanwezig zal zijn, althans dat is de indruk die ik kreeg na het lezen van dit eerste nummer. Waarom ze dan toch terug een nieuwe nummering zijn begonnen is mij een raadsel want een echt instapnummer is het niet echt. Dit nummer pikt op waar War of the Green Lanterns gestopt is. Als je de Green Lantern-reeksen van voor de reboot nog niet gelezen hebt, doe dat eerst voor je deze review verder bekijkt.

War of the Green Lanterns eindigde met Hal Jordan die Krona vermoordt, de Guardians die schrik krijgen van Hal omdat hij een Guardian kan afslachten, hem dan ook zijn Green Lantern-krachten ontnemen en hem terug naar Aarde sturen. De ring van Hal kiest een nieuwe gastheer en dat blijkt Sinestro te zijn. Nu de levende planeet Mogo vernietigd is, zoemen de Green Lantern rings zonder enige moraal kompas naar de dichtstbijzijnde geschikte persoon. De overgebleven Lanterns weten niet echt wat er gebeurt want hun beste lantern wordt verbannen en hun grootste vijand komt terug tussen hen staan.

Green Lantern 1 – P2

In Green Lantern #1 zien we een Sinestro die gedwongen de Lantern Oath citeert en dan los gelaten wordt op de wereld. Ik vind het wat vreemd dat iemand zijn ring kan afdoen en het Green Lantern zijn zomaar vrijwillig kan opgeven, wat op het einde van War of the Green Lanterns massaal is gebeurd, maar dat Sinestro dit niet kan/wil. Hij gaat in de plaats daarvan terug naar zijn thuis planeet Korugar, waar het Sinestro … Hmmm Yellow Lantern Corps de planeet heeft veroverd. En laat Sinestro nogmaals zijn meedogenloze kant zien.

Op Aarde krijgen we een verweesde Hal Jordan te zien die met de realiteit van het “gewone” menszijn te maken krijgt. Stapels onbetaalde rekeningen, geen wagen om ergens naar toe te rijden want vroeger vloog hij gewoon naar zijn bestemming. Hetgene waar Hal het meeste moeite mee heeft, is dat hij geen Green Lantern meer is. Dit wordt heel mooi geïllustreerd door Geoff Johns en Doug Mahnke met een heldhaftige tussenkomst van Hal bij huiselijk geweld.

Green Lantern 1 – P3

Doug Mahnke behoort voor mij tot een van de betere Green Lantern-tekenaars, hij zet vooral een zeer griezelige Sinestro neer. Alsook de details in zijn ringconstructs zijn heel leuk om te zien. Geoff Johns doet wat we normaal gezien van hem verwachten, een goede Green Lantern comic schrijven en het ineens laten merken dat het nog maar het begin is van een nieuw groots avontuur voor Sinestro en Hal Jordan.

Het einde van War of the Green Lanterns was een beetje een teleurstelling voor mij omdat Geoff niet echt de Guardians laat overkomen als alwetende wezens maar meer als sukkels met een grote mond. Nu ik Green Lantern #1 heb gelezen is dat foutje hem vergeven en zijn we terug op weg naar meer. Laat Green Lantern #2 maar snel in de brievenbus vallen zodat ik verder kan lezen.

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian