0
Posted 17/09/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Nick Spencer & Victor Von Doom

Can you imagine being Victor Von Doom’s roommate in college? He’s got lab partners. He’s got girls that he’s gone on dates with. He’s got professors. He’s got all these people who haven’t realized who he is yet. He hasn’t put on the mask, he hasn’t ruled a country yet. He’s just this weird, creepy kid.

Wanneer we het over gekende Marvel villains hebben is Victor Von Doom ongetwijfeld een van de namen die bij vele comiclezers naar boven komt. Deze koelbloedige en berekende superschurk is dan ook al meer dan 50 jaar lang aanwezig in het Marvel Universum en is er zelfs al in geslaagd de krachten van de Silver Surfer te stelen! Alsof ie nog niet gevaarlijk genoeg was, is hij ook nog eens immens arrogant en beschikt hij over duivelse krachten, magie en heerschappij over zijn eigen land Latveria. Hoe was deze Victor Von Doom echter toen hij nog een tiener was? Daar gaat het over in de Victor Von Doom mini-serie van Nick Spencer (Ultimate X-Men, Morning Glories) en Becky Cloonan (Demo, American Virgin).

Tezamen zullen Spencer en Cloonan ons de beginjaren brengen van de eigenaardige jongeling die ooit een superschurk zal worden, maar hoe gaan ze dit aanpakken?

Het begint met de jonge Victor die zijn thuisland Latveria verlaat om deel te nemen aan een speciaal leerprogramma in de Verenigde Staten. Het doel van dit programma is om nieuwe wapens te ontwerpen voor het leger van de Verenigde Staten. Mits het verhaal over de vroege jaren van Victor z’n leven vertelt, zullen we te zien krijgen hoe de rivaliteit tussen hem en de befaamde Reed Richards ontstond. Het origineverhaal begint volgens Spencer pas echt wanneer Von Doom zijn moeder verliest en naar de hel reist om haar leven/ziel te redden. Spencer is namelijk van mening dat op dit moment de kenmerkende arrogantie van Victor zich voor het eerst echt openbaart: hij is namelijk de grootse man die vuur en zwavel en demonen zal trotseren om zijn moeder te redden! Toch ziet hij het ook als het tragisch verhaal van een jongeman die niet weet hoe hij moet omgaan met het verlies van zijn moeder.

He’s just that kid who’s dressing in black all the time, and mumbling to himself, and kind of creepy and mysterious to some of the girls, and annoying and dickish to the dudes. That’s a big part of the fun. He’s a little brat.

Spencer kijkt er vooral naar uit om de jeugdige arrogantie van Victor te verkennen, maar toch wilt hij niet dat Von Doom de verteller wordt van het verhaal. Als hij Von Doom het verhaal zou laten vertellen, hem zou laten beslissen wat we zien en wat we niet zien zou er veel verloren gaan. De schrijver heeft niets tegen het hoofdpersonage aan het woord te laten maar hij voelt aan dat wanneer een egomaniakale villain zoals Von Doom ons vertelt over de tijd dat hij 16 jaar oud was, deze alle pijnlijke momenten en details die hem zwakker doen lijken er uit zal laten. Het is altijd een zeer tragisch personage geweest volgens Spencer en hij vindt het zonde om dit op deze manier te verliezen. Wat zeker en vast wel aanwezig zal zijn, dat zijn de befaamde en geliefde beledigingen van Doom en het feit dat hij over zichzelf praat in de derde persoon!


Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be