1
Posted 16/09/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Review: New Avengers Annual #1

Voormalig Avenger Simon Williams, beter gekend als Wonder Man heeft zijn voormalige collega’s reeds enkele keren gewaarschuwd dat ze verkeerd bezig zijn. Zo kan hij vijf rampen opsommen die de wereld bijna ten onder hebben geholpen en waarvoor de Avengers rechtstreeks verantwoordelijk zijn: de creatie van Ultron, de geestelijke stoornis van de mutante Scarlet Witch, de Civil War tussen de verscheidene superhelden binnen het Marvel Universum, de Dark Avengers en de psychotische Sentry en uiteindelijk het feit dat de levensgevaarlijke en destructieve Hulk nog steeds vrij rondloopt …

New Avengers Annual #1 begint wanneer de New Avengers bestaande uit: Luke Cage, Jessica Jones, hun dochter en diens babysitter Squirrel Girl, hun eigenste Aziatische butler, Spider-Man, the Thing en de overal aanwezige norse mutant Wolverine hun intrek nemen in het Avengers Mansion. Captain America/Steve Rogers heeft hen namelijk de sleutel en volledige toegang tot dit hypermodern huis gegeven en een vrijkaart zodat ze de gehele wereld van eender welk gevaar kunnen (en moeten) beschermen! Al snel gaat Squirrel Girl met haar jonge vriendin op wandel zodat haar ouders kunnen genieten van een beetje tijd samen terwijl de rest van de New Avengers en Ms. Hand (hun liason met Captain America) weer eens gezellig samen poker gaan spelen. Dit is echter buiten hun ooit zo gerespecteerde collega Wonder Man gerekend. Simon is er namelijk in geslaagd om enkele helden uit het Marvel wereldje voor zijn zaak te winnen en besluit om het Avengers Mansion aan te vallen in de hoop zo zijn gelijk te halen. Zijn team bestaat onder meer uit Anti-Venom, Atlas, Goliath, D-Man en Century. Zijn de New Avengers wel sterk genoeg om deze aanval af te weren zonder enige voorbereiding?

Met een schrijver als Brian Michael Bendis (The Mighty Avengers, Ultimate Spider-Man) aan het hoofd van een comic weet je dat het niet snel verkeerd kan lopen. Dit is natuurlijk ook het geval bij deze New Avengers Annual #1 zou je verwachten. Toch slaagt hij er niet echt in om dieper in te gaan op de beweegredenen van de verscheidene personages. Zo legt hij zeer kort tijdens een inleiding uit waarom Wonder Man zich tegen zijn voormalige collega’s en vrienden keert maar hij is zeer, zeer beknopt met zijn informatie. Ook slaagt hij niet in zijn poging om enige emotie in deze comic te brengen door eventjes de relatie tussen Jessica Jones en gangster van dienst Luke Cage in het spotlight te zetten. Enkele flauwe grapjes over eekhoorns, vermits Squirrel Girl dienst doet als babysitter, doen ook de revue maar slagen er enkel in om het geheel nog belachelijker te maken. Normaal gezien weet Bendis een enorm grappige Spider-Man te schrijven maar om een of andere reden slaagt hij er hier totaal niet in. Er komen wel enkele grapjes maar deze zijn niet van het niveau waar we bij Bendis reeds aan gewend zijn geraakt.

Tekenaar Gabrielle Dell’Otto slaagt er ook niet echt in om één mooie pagina af te leveren. De actie is soms redelijk goed in beeld gebracht maar we hebben bij Marvel al veel beter en meer professioneel werk gezien. Als je dan nog eens de belachelijke grimassen van onder andere Luke Cage en Squirrel Girl moet tolereren, dan stelt Dell’Otto redelijk snel teleur. Ook weet hij niet echt enige vorm van serieuze consistentie te bieden, zo hebben personages op het ene moment een zeer smal hoofd en nadien een redelijk groot hoofd met een brede onderkaak. Toch valt er ook iets positiefs te zeggen over de tekenstijl: wanneer Wonder Man de vijf grootste misdaden van de verscheidene Avengers teams opsomt krijg je vijf mooie plaatjes te zien.

Al bij al is dit een comic die ik niet direct aanraad om te kopen, er komt weinig verhaal/inhoud aan te pas en de tekenstijl laat helaas  ook ten wensen over. Misschien dat wanneer je Avengers Annual #1 leest het verhaal een beetje meer duidelijkheid biedt. In welk geval ik persoonlijk op de trade of hardcover uitgave zou wachten.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be