3
Posted 16/09/2011 by Arno in Comics
 
 

Review: Mister Terrific #1

Now where would I hide a ten-foot suit of biomechanical battle armor?

Mister Terrific is misschien een wat minder bekende naam in DC’s superheldenpantheon. De oorspronkelijke versie uit de jaren ’40 was Terry Sloane, een self-made multimiljonair, genie, expert in de vechtkunsten en lid van de Justice Society of America. De tweede Mister Terrific ontstond in de jaren ’90 en was Michael Holt die zowat dezelfde kwaliteiten bezat als zijn voorganger en voor de DC relaunch een prominente leidersfiguur was in de hernieuwde JSA. Zowat het enige wat Sloane en Holt uiterlijk gemeen hadden, was de prominente plaats van hun levensmotto “Fairplay” in hun kostuums.

In het DCnU wordt de rol van Mister Terrific vervuld door Michael Holt, hier nog steeds de derde slimste man ter wereld alsook de CEO van Holt Industries. We openen de issue met een actiescène in Londen, waarin we voorgesteld worden aan Holt en tegelijk ook een flashback krijgen naar zijn lichtjes aangepaste oorsprongverhaal (iets wat overigens nog niet veel gebeurde in het DCnU). Holt was ooit getrouwd en zou vader geworden zijn, ware het niet dat het tragische auto-ongeluk van zijn vrouw zijn leven compleet omverwierp. Hij dacht aan zelfmoord, maar toen verscheen er een toekomstversie van zijn zoon temidden zijn lab. Hij vertelde hem dat Michael diende vol te houden en dat zijn werk bij Holt Industries de wereld zou veranderen…

Doorheen het verhaal worden we voorgesteld aan Michael Holt’s nabije omgeving. Opvallend hierin is de verschijning van Karen Starr, eveneens een rijke socialite, vriendin van Holt alsook potentiële liefdesinteresse. Oplettende lezers zullen wel weten dat Karen Starr in de voorgaande versies van het DC-universum de rol vervulde van niemand minder dan Power Girl. Hiermee krijgen we dus niet één, maar twee ex-JSA leden in het DCnU. Over een mogelijke verschijning van Karen als Power Girl wordt echter nog niet gesproken, al doet de vorm van haar cocktailjurk later in het verhaal wel enorm hard aan haar welbekende superheldenkostuum denken.

Centraal aan Mister Terrific is zijn geloof in de wetenschap. Hij lijkt bij deze dan ook één van de meest vooraanstaande science-superheroes in dit DCnU te zijn. Het verdere verhaal verloopt zoals je zou verwachten van een nieuwe DCnU-nummer één: er wordt min of meer een nieuwe schurk voorgesteld en we krijgen alweer een cliffhanger van jewelste. Hoewel schrijver Eric Wallace (Titans, Final Crisis Aftermath: Ink) ons leuke wetenschappelijke weetjes voorlegt en een degelijke schets geeft van wie Michael Holt is in het nieuwe DCnU, wordt het geheel toch wat naar beneden gehaald door de vrij inconsistente tekeningen van Gianluca Gugliotta (Klaws of the Panther, Dark Reign: Mister Negative). Mister Terrific #1 is zeker geen slechte comic en valt zeker aan te raden voor de fans van superhelden van het type multimiljonair met hoogtechnologische snufjes, maar het is verre van een must-have titel.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.