9
Posted 16/09/2011 by Gilles in Comics
 
 

Brainfreeze in De Morgen *UPDATE*

Stripjournalist Geert De Weyer heeft voor de krant De Morgen een artikel geschreven omtrent de herlancering van de populaire reeksen van comicgiganten Marvel en natuurlijk DC. Hij ging hiervoor ook ten rade bij Steven Claes, alias onze eigenste Malkavian. Het artikel is twee pagina’s lang en beschrijft vluchtig de geschiedenis van enkele belangrijke superhelden zoals natuurlijk Superman, Batman, Wonder woman, Spider-Man (ter gelegenheid van Miles Morales als de nieuwe Ultimate Spider-Man) en de X-Men.

Het artikel is te lezen in de editie van 10 september 2011. Blader naar de cultuurbijlage, en lees pagina 35 en 36.

Geert De Weyer is naast zijn schrijfsels in De Morgen ook bekend van zijn boek 100 stripklassiekers, waarin hij een overzicht geeft van enkele niet te missen strips. Hij houdt ook lezingen  over strips en manga in de Vlaamse bibliotheken.

*UPDATE*

Betere en leesbare scans van het artikel

De Morgen van 10 september 2011- Pagina 1

De Morgen van 10 september 2011- Pagina 1

De Morgen van 10 september 2011- Pagina 2

De Morgen van 10 september 2011- Pagina 2

Comments

comments


Gilles

 
avatar