1
Posted 16/09/2011 by Arno in Comics
 
 

Avengers: X-Sanction – de terugkeer van Cable

Nog niet zo heel lang geleden stuurde Marvel een geheimzinnig bericht de wereld in. Het draaide hier om een geheim project, getiteld ….. Reborn van het team achter ondermeer Superman/Batman en Hulk: schrijver Jeph Loeb en tekenaar Ed McGuinness. Later werd duidelijk dat het hier draaide om niemand minder dan Cable, de mutantensoldaat uit de toekomst, voormalige leider van de New Mutants/X-Force, deel van een vrij komisch duo met Deadpool, zoon van X-Men-generaal Cyclops en all-around badass.

Nathan Christopher Summers alias Cable ontfermde zich sinds de X-crossover Messiah Complex (2007-08) over de zogeheten mutantenmessias Hope, de eerstgeboren mutante sinds M-Day (de dag waarop het mutantenras uitgedund werd tot nauwelijks tweehonderd leden). Hij nam haar mee naar de toekomst in een poging haar te beschermen, en werd hierbij zowat de enige vaderfiguur die Hope ooit gekend had. In de opvolgende verhaallijn Second Coming uit 2010 keerden zowel Cable, Hope als een eveneens naar de toekomst gereisd X-Force terug naar het heden. Cable offerde zich heroïsch op om de huidige X-Force, waarvan enkele leden behoorden tot zijn voormalige rekruten, veilig te laten wederkeren.

In december zal Cable zelf uit de dood herrijzen, maar wat ooit werd bestempeld als gewoonweg Cable Reborn zal uitgroeien tot iets groters. Marvel liet al eerder weten dat ze de X-Men, dewelke al sinds geruime tijd voornamelijk in hun eigen wereldje leken te leven, terug wat meer in de spotlight zouden komen in het grotere Marvel-universum. Dit event lijkt hiervoor een uitstekende kans (en het is ook immers geen toeval dat de gebeurtenissen van X-Men: Schism, Fear Itself en Avengers: The Children’s Crusade ongeveer op hetzelfde tijdstip zullen eindigen). Daarom zal deze voormalige Cable Reborn worden omgedoopt Avengers: X-Sanction, waarin de soldaat uit de toekomst een nieuw doelwit heeft: de Avengers.

Wat de Avengers nu te maken hebben met de manier waarop Cable terugkeert uit de dood is nog niet geweten, maar schrijver Jeph Loeb (dewelke in de jaren ’90 al een heuse run als schrijver van het personage er heeft opzitten) omschrijft Cable’s nieuwe missie en gedachtegang alvast als volgt:

Als er zelfs nog maar één hint was dat de Avengers iets (negatiefs) te maken zouden kunnen hebben met de toekomst van Hope… zou Cable hier iets aan doen. Op welke manier dan ook…

Cable zal dus Hope, dewelke hij uiteindelijk ziet als zijn bloedeigen dochter, koste wat het kost trachten te beschermen van de mogelijke toekomstige acties van het machtigste superheldenteam in het Marvel-universum. Loeb linkte hem aan het team door te stellen hij Cable steeds zag als een soldaat en briljant strateeg (met andere woorden: dus als de Captain America uit de wereld van de X-Men). Verder liet de schrijver ook al weten dat dit conflict tevens een interessante persoonlijke confrontatie zou opleveren met Tony Stark, alias Iron Man. Terwijl Tony zichzelf steeds profileert als een futurist, krijgt hij met Cable namelijk te maken met iemand die werkelijk uit de toekomst afkomstig is.

Avengers: X-Sanction zal een vierdelige miniserie worden (al lijken enkele tie-ins onvermijdelijk) waarin het naar mijn mening steeds mooi samenwerkende team van Jeph Loeb en Ed McGuinness herenigd zal worden en een conflict tussen Cable, Hope, de Avengers alsook de in twee gesplitste X-Men, onvermijdelijk lijkt. Ook zal deze reeks het eerste hoofdstuk zijn in de aanloop naar Marvel’s voorlopig onbekende grote event van 2012.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.