6
Posted 15/09/2011 by Yann in Columns
 
 

WAW! Weekly ArtWork #11

Nnnnngggg… Aaaaah!!! Oef! Hallo allemaal! Ik heb me even uit de interdimensionale gang gewurmd om jullie deze week opnieuw een portie van het leukste, het mooiste en het opmerkelijkste teken- en schilderwerk uit de wereld der comics te brengen. En daarna moet ik weer terug naar die interdimensionale gang, want ik ben er mijn sleutels kwijtgeraakt. De tijd dringt, dus we vliegen er meteen in en dat doen we opnieuw met een werkje van ArtGerm.

Jean Grey door ArtGerm

 

Meer digitaal teken- en kleurwerk komt deze week van Dave Rapoza, met zijn hardcoreversie van de Turtles (klik voor groter):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De talk of the town is natuurlijk nog steeds het herwerkte en geherlanceerde DC-universum. Ook in het tekenwerk dat we de voorbije weken tegenkwamen op het web, wordt de relaunch uitgebreid van commentaar voorzien.

Deze cover is een parodie van zowel het DCnU, als de cover voor Lois Lane #80!

En dan is er nog deze van Dean Trippe:

Maar niet iedereen is bezig met de reboot. David Tran bijvoorbeeld, heeft in plaats daarvan de X-Men nog eens in een nieuw jasje gestoken:

Jubilee met tattoos

 

The Juggernaut, bitch!

 

En het hoeven zelfs niet altijd comics te zijn. Uitgever Dylan Williams van Sparkplug Comics kampt met gezondheidsproblemen. Om hem financieel steun te bieden hebben verscheidene tekenaars zich laten inspireren door het werk van science-fictionauteur Philip K. Dick (op wiens werk onder andere de films Blade Runner en Minority Report gebaseerd zijn). Hun werken worden te koop aangeboden via The Divine Invasion.

Ik kan het natuurlijk niet maken om een WAW! te presenteren zonder Batman, dus bij dezen:

Batman en Joker door Robbi Rodriguez

Rodriguez maakte ook deze commissie voor New York Comic-Con, en die mag zeker gezien worden:

Kitty Pryde door Robbi Rodriguez

En ik verwen jullie deze week extra met niet één, maar drie uitsmijters! Om te beginnen hebben we een cross-over van Batgirl en Supergirl:

Een momentje van Young Justice dat je niet gauw in de comics zal terugvinden:

Young Justice door doubleleaf

En om af te ronden hebben we nog een schetsje van Dustin Nguyen, een zoethoudertje voor de fans tot hij meer kan vertellen over een DCnU-project waaraan hij werkt:

Tot volgende week, tenzij de demonische wezens die de interdimensionale gang onveilig maken me oppeuzelen!

Comments

comments


Yann

 
avatar
Eindredacteur, recensent en nieuwsposter Popcultuurliefhebber in het algemeen en comiclezer in 't bijzonder