4
Posted 15/09/2011 by Timaeus in Comics
 
 

Spectre op het kleine scherm?

DC Comics en moederbedrijf Warner Brothers zoeken al een eindje naar een gepaste vervanger voor Smallville die ervoor kan zorgen dat hun personages bekender worden onder het publiek door een succesreeks. The CW maakte enkele dagen geleden al bekend dat ze de mogelijkheid onderzochten om van het sinds Brightest Day prominent aanwezige personage Deadman een reeks te maken, maar ook Fox lijkt nu geïnteresseerd te zijn in een held uit de stal van DC.

Ze richten hun pijlen op het personage the Spectre, een held die al van bij de oprichting van de Justice Society of America in het DC-Universum aanwezig is en in een vorig leven de vreselijk aan zijn einde gekomen politieagent Jim Corrigan was. Bedenker van dit personage is niemand minder dan Jerry Siegel himself. Spectre zelf is de engel van de wraak die ervoor zorgt dat slechterikken hun verdiende loon krijgen.

Het script wordt geschreven door Brandon Camp, een schrijver die met Dragonfly al ervaringen heeft met het schrijven van geesten, maar ook met John Doe toonde dat hij mysterie, actie en intrige kan combineren in een goed verhaal. Producer hierbij is Bill Gerber (Gran Torino).

Voorlopig staat het project echter nergens want enkel Camp is voorlopig bezig met het schrijven van een pilootaflevering en een mogelijk vervolg voor een tv-reeks. Locke and Key en Wonder Woman hebben ons in het verleden al getoond dat zelfs een pilootaflevering inblikken geen garantie is voor het krijgen van een tv-reeks dus is Spectre verre van zeker dat het ooit op tv te zien zal zijn. Fox zou toch alvast de reeks willen uitzenden.

Ik vind het alvast jammer dat Fox deze serie groen licht geeft terwijl ze zelf al een volledige, uiterst geloofde pilootaflevering van Locke and Key in hun kast hebben liggen, maar deze serie geen verdere kans geven. Verder twijfel ik of deze reeks een goeie afloop zal kennen vermits Spectre geen makkelijk personage is om te schrijven en de suspense bij zo’n almachtig personage ver zoek is. Enkel tijd brengt raad en er is zeker een wordt vervolgd verbonden aan dit verhaal. Wij houden jullie alvast op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Comments

comments


Timaeus

 
avatar